Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dozvola kretanja
  • 03.04.2020. 14:00

Produžen policijski čas na skoro ceo vikend - obavezna i potvrda uz dozvolu kretanja

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17:00 do 05:00 časova, odnosno vikendom -  od subote u 13:00 časova do ponedeljka u 05:00 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova od prijema poruke.

Foto: Julijana El Omari
  • 5.026
  • 250
  • 0

Kako je i najavljivano, državni organi su uveli oštrije mere u cilju suzbijanja vladajućeg virusa i produžili policijski čas na skoro ceo vikend. U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva, ali i biljne proizvodnje tokom perioda zabrane kretanja, radnim danima od 17:00-05:00 časova, vikendom - od subote u 13:00 časova do ponedeljka u pet časova, svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju, navodi se na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

Moguće uvođenje strožijih mera u borbi protiv korone?

Podnošenje elektronskog zahteva za odobrenje kretanja za poljoprivredne proizvođače iz oblasti stočarstva je putem ovog linka. Poljoprivrednici koji se bave biljnom proizvodnjom (ratari, voćari, povrtari) zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja podnose putem elektronskog zahteva koji je dostupan na ovoj internet adresi.

Dozvola važi samo za navedeni dan

Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17:00 do 05:00 časova, odnosno vikendom -  od subote u 13:00 časova do ponedeljka u 05:00 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova od prijema poruke.

Ako nema odgovora na zahtev o dozvoli kretanja, znači da je niste ni dobili?

U navedenoj elektronskoj prijavi, neophodno je popuniti sva obavezna polja u cilju dobijanja dozvole za kretanje sa ciljem sprovođenja poslova u stočarstvu; muže domaćih životinja i radova na pčelinjaku i u biljnoj proizvodnji; neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite od mraza.

Svako lice koje bude dobilo dozvolu za rad tokom zabrane kretanja biće obavezno da tokom kretanja sa sobom ima i potvrdu, čiji obrazac možete preuzeti ispod teksta.

Telefoni na koje se možete dodatno informisati: 0112607960 i 0112607961


Dokumenti


Tagovi

Dozvola kretanja Zabrana kretanja Policijski čas Korona virus Agrotehničke mere Dozvola kretanja Poljoprivrednici


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...