Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nafta
  • 14.10.2022. 13:00

Produžena zabrana izvoza evro dizela, gradnja naftovoda za 18 meseci

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je da naftovod za transport ruske nafte iz Mađarske u Srbiju može biti izgrađen za 18 meseci.

Foto: Depositphotos/jovanjaric (ilustracija)
  • 76
  • 26
  • 0

Vlada Srbije produžila je odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590 do 31. oktobra, s ciljem sprečavanja moguće štete po privredu i građane, prenosi RTS. Srbija raspolaže dovoljnom količinom te vrste dizela, a zabrana izvoza je dodatna mera zaštite potrošača i tržišta.

Podsetimo, nafta u Srbiji je najskuplja u regionu i dok je u Crnoj Gori 1,5, u Severnoj Makedoniji i Hrvatskoj 1,6 evra za litar, kod nas je 1,8

Za koliko će biti gotov naftovod?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban dogovorili su se o izgradnji naftovoda prema Mađarskoj koji će Srbiji omogućiti snabdevanje jeftinijom uralskom sirovom naftom, povezivanjem s naftovodom Družba.

Dogovorena gradnja naftovoda prema Mađarskoj - i dalje evro dizel najskuplji kod nas?

Kako dalje izveštava Tass, a prenosi Tanjug, mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto izjavio je da taj naftovod može biti izgrađen za 18 meseci.

"Za to će, prema planu, biti potrebno oko godinu i po dana da se izgradi cevovod kojim ćemo moći da podržimo sigurnost snabdevanja Srbije", rekao je Sijarto na forumu "Ruska energetska nedelja" koji se održava u Moskvi.


Tagovi

Naftovod Peter Sijarto Cena nafte Zabrana izvoza Evro dizel


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta