Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trgomen
  • 23.02.2024. 10:30

Prošle godine su se Lovol traktori najviše uvozili - zbog čega?

Na osnovu obrađenih podataka Uprave carina RS, u 2023. je najviše uvezenih traktora bilo Lovol, a pogledajte i zbog čega je ovaj brend sve prisutniji na njivama kod nas.

Foto: Mehanizacija Trgomen
  • 1.782
  • 204
  • 0

Mehanizacija Trgomen je na tržištu 18 godina i bave se uvozom, distribucijom i servisom poljoprivredne mehanizacije, prvenstveno traktora, ali i priključnih i građevinskih mašina, među kojima u ponudi imaju utovarivače, kombinovane mašine i viljuškare.

Ono po čemu je ova firma najviše poznata su traktori brenda Lovol, koji je kroz generaciju menjao svoj naziv, pa kod mnogih često stvara zabunu. Da raščistimo - Lovol je "isto" što i Foton. Prva serija je nosila naziv Europard, a zatim je došao Foton - kao druga generacija. Posle toga je proizvođač trećoj generaciji dodelio ime Lovol, koje se zadržalo i za novu, četvrtu, koja uskoro treba da bude u ponudi. Takođe, pored naziva je rimskim brojem označena serija, a pored njega je i broj modela koji označava snagu motora.

Najuvoženiji traktori 2023. imaju motor sa Perkinsovom licencom

Postoje i dalje predrasude kada je u pitanju kineska tehnika, ali primetno je da je sve više traktora i druge mehanizacije sa istoka na našim poljima, kao što je i sve više i automobila kineskih proizvođača na ulicama većih gradova kod nas. 

To ne treba mnogo da čudi, jer kada je u pitanju zemlja porekla, kako je navela generalna sekretarka Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije Marija Antanasković, prethodne godine su i dalje najveći udeo imali modeli sa istoka. Tako je, iz Kine (25 odsto) uvezeno više traktora nego iz Nemačke (10 odsto) i Italije (devet odsto) zajedno. Na osnovu obrađenih podataka Uprave carina RS, u 2023. je uvezeno 2.677 novih i 1.444 korišćenih traktora, a najviše je uvezenih baš Lovol sa 327 traktora od kojih je oko polovina za industrijsku montažu.

Najuvoženija marka traktora u 2023. godini je Lovol

Još jedna bitna stvar koja krasi ove traktore je da se u njih ugrađuju motori sa Perkinsovom licencom. Kod nas se bar ne mora previše pominjati kvalitet "Perkinsa", jer su svi korisnici i "fanovi" IMT traktora već dobro upoznati sa tim. Mehanizacija Trgomen u svojoj ponudi ima traktore od 25 do 130 konjskih snaga.

"U poslednje dve godine Lovol 754 je doživeo ekspanziju i naš najpopularniji model je ispunio sva očekivanja kupaca. On ima 75 konjskih snaga, a do pre dve godine bili smo prepoznati po modelu Lovol 504 od 50 KS koji je ujedno bio i najprodavaniji. Međutim, kako smo proširili svoju prodaju, naročito na severu, ratarima iz Vojvodine je bio potreban traktor sa jačom konjskom snagom", rekla je iz Mehanizacije Trgomen Kristina Koroj i dodala da od 2022. godine i za takve kupce imaju rešenje, jer u svom arsenalu imaju i Lovol 854, kao i 1104 koji su se poprilično dobro pokazali.

Evo traktora za sve generacije - Lovol 1104: Moderan, a jednostavan

"Naši traktori imaju 24 meseca garancije, obezbeđena je servisna služba koja je mobilna i koja dolazi na adresu kupaca. Prvi servis se radi posle 50 radnih sati i on je besplatan, naplaćuje se samo repromaterijal, na 200-250 radnih sati se radi drugi, odnosno treći servis na 400-450 radnih sati", rekla je Koroj.

Brza isporuka rezervnih delova, ali i mašina

Kupci su, kako kaže, uvek imali predrasudu i oko rezervnih delova i roka isporuke, ali navodi da rezervnih delova uvek ima na stanju.

"S obzirom da smo toliko dugo na tržištu, naš lager je veoma bogat. Posedujemo preko 10 hiljada rezervnih delova koji su odmah dostupni. Ne želimo da dovedemo kupce u neprijatnu situaciju da radovi na njivi čekaju usled nekog kvara. Delove uglavnom isporučujemo brzom poštom na kućnu adresu, osim onih koji su lomljivi", navela je Koroj.

Servis u sedištu same firme obavlja se u slučaju nemogućnosti vršenja servisa na terenu

Osim rezervnih delova, kratak rok isporuke važi i za traktore, koji je sedam dana od dana kupovine, ukoliko se drugačije ne dogovori. Međutim, ukoliko nije raspoloživ na stanju i ako treba da se poručuje, onda je period čekanja individualan i zavisi od logistike isporuke, ali se kupac svakako obavesti.

Predsedništvo Trgomen Mehanizacije je u Ratini, sedam kilometara od Kraljeva, na adresi Dositeja Obradovića 79, pored magistralnog puta Kraljevo - Vrnjačka Banja. Komercijalna služba je dostupna u svakom trenutku i možete da je dobijete na broj telefona: +381646495907.


Tagovi

Kineski traktori Foton Lovol Mehanizacija Trgomen Perkins motor Marija Antanasković Kristina Koroj Rezervni delovi Isporuka traktora


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva


Partner

Mehanizacija Trgomen

Dositeja Obradovića 79, 36212 Kraljevo, Srbija
tel: +381 36 862 438, e-mail: office@trgomen.com web: https://www.mehanizacija-trgomen.com/