Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 06.04.2023. 12:00

Protest: Jedan magistralni pravac u potpunosti zaustavljen, "ćutanje" iz Ministarstva

Niko se od njih danas nije javljao, verovatno će oni to prećutati ceo dan dok prođe i to je to, rekao je predsednik Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije za predstavnike resornog ministarstva.

Foto: Glas Šumadije
  • 333
  • 178
  • 0

Udruženje odgajivača goveda centralne Srbije danas (6.4.) protestuje na glavnoj raskrsnici u Ravnom Gaju, na mestu ukrštanja puteva iz Kragujevca, Čačka i Kraljeva. Okupljeno je oko 100 traktora, ali i veliki broj ljudi koji su, prema rečima predsednika Udruženja Milije Palamarevića, došli iz Gružanskoj kraja - okolina Knića, Kraljeva, Čačka, sa Zlatibora, iz okoline Rače i Rekovca.

"Dolaze nam i proizvođači iz okoline Kruševca i Šapca", rekao je Palamarević za Agroklub.

Magistrani pravac prema Kniću (Kragujevac - Niš) je u potpunosti zaustavljen, dok drugi imaju upozorenja.

Kako je Beta pisala, juče popodne delegaciju poljoprivrednika primila je ministarka Jelena Tanasković, iako je Udruženje tražilo sastanak i sa Predsednikom države i sa Vladom. Palamarević je rekao da četiri-pet sati razgovora sa Tanasković i njenim saradnicima nije urodilo konkretnim dogovorom zbog čega najavljeni protest nije odložen.

"Niko se od njih danas nije javljao, verovatno će oni to prećutati ceo dan dok prođe i to je to", rekao je predsednik Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije i dodao da će protest trajati do 16h.

Podsetimo, da razjareni stočari između ostalog traže donošenje Nacionalne strategije razvoja poljoprivrede za narednih pet godina.


Tagovi

Protest Milija Palamarević Jelena Tanasković Nacionalna strategija


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...