Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protest
  • 22.11.2023. 13:00

Protest poljoprivrednika širom Hrvatske: Blokada i na graničnom prelazu kod Šida

Danas su iz Retkovaca (Hrvatska) pozvali sve poljoprivrednike, ali i građane da ih podrže, izađu na puteve i iskažu nezadovoljstvo.

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 174
  • 31
  • 0

Poljoprivrednici sutra kreću u proteste i to na nivou cele Hrvatske, poručili su danas iz Retkovaca članovi Stožera za obranu hrvatskog sela i Sindikata zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje koji je preuzeo organizaciju protesta. 

Počinje u 10 sati, a kako je otkrio prvi čovek Stožera, Tomislav Pokrovac, na području Vukovarsko-sremske županije protest će da bude na graničnim prelazima Županja-Orašje (BiH) i Tovarnik-Šid (Srbija). 

Poljoprivrednici će izaći na puteve i u ostalim delovima Hrvatske, ali i ispred Ministarstva poljoprivrede u Zagrebu.

"Pozivamo sve poljoprivrednike, ali i građane da nas podrže, izađu sa poljoprivrednicima na puteve i iskažu nezadovoljstvo", pozvali su Pokrovac i predsednik Sindikata Duško Pavlik. 

Iako je protest podstaknut nezadovoljstvom merama suzbijanjanja afričke kuge svinja te i dalje traže hitan prekid eutanazije zdravih svinja, donošenje zakona kojim bi se omogućilo prometovanje zdravim svinjama te omogućavanje svinjokolje na tradicionalan način, poručeno je da je ono tek deo problema poljoprivrednog sektora.

Podsetimo, kod nas su trenutno obustavljene blokade, jer se čeka naredni sastanak Vlade sa nezadovoljnim poljoprivrednicima, koji će se održati u nedelju, 26. novembra u Kisaču.


Tagovi

Granični prelazi Protest Blokiranje puteva Ministarstvo poljoprivrede Duško Pavlik Tomislav Pokrovac


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!