Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protesti
  • 09.08.2022. 15:30

Protesti Vojvođana: Mi postavljamo uslove, jer mi ovu državu hranimo

Razlozi za nezadovoljstvo poljoprivrednika su, kako su rekli, astronomski rast troškova proizvodnje suncokreta koji su veći od 50 do 300 odsto. Nevolja više za njih je što je suša smanjila prinose do 50 odsto.

Foto: Nedeljko Savić (ilustracija)
  • 2.765
  • 4.562
  • 0

Poljoprivredni proizvodjači u više opština u Vojvodini iz okoline Novog Sada, Stare Pazove, Sombora, Srbobrana, Temerina, Bača i još nekih opština nezadovoljstvo iskazuju protesnim vožnjama mehanizacijom čime, kako su rekli, upozoravaju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije da su nezadovoljni, piše Beta.

"Nećemo pregovarati sa ministarstvom"

Predsednik udruženja poljoprivrednika Inicijativa za opstanak poljoprivrede koja koordinira proteste u Vojvodini Radoslav Adamović rekao je da ni oni više neće pregovarati sa Ministarstvom poljoprivrede jer znaju njihove zahteve.

Protest u Požarevcu se ne prekida, dok neko ne dođe iz Ministarstva

"Ne prihvatamo više taktiku Ministarstva poljoprivrede da svaka dva dana zovu neko od udruženja poljoprivrednika i 'kupuju' vreme", rekao je Adamović za ovaj medij.

Ministarstvo se danas i oglasilo sa pozivom na razgovor o svim iznetim temama. Kako je napisano u saopštenju, "zaposleni Ministarstva kao i do sada će uvek biti na raspolaganju svim poljoprivrednicima, spremni da odu u bilo koje mesto koje poljoprivrednici predlože, kako bi dalje nastavili da zajedno rešavamo sve probleme u poljoprivredi".

Razlozi za nezadovoljstvo poljoprivrednika su, kako su rekli, astronomski rast troškova proizvodnje suncokreta koji su veći od 50 do 300 odsto. Nevolja više za njih je što je suša smanjila prinose do 50 odsto, pa su na gubitku po dva osnova, niske cene i malih prinosa.

Blokirali Vladu Vojvodine

Na desetine traktora danas (9.8.) oko 13.30 blokiralo je jednu traku Bulevara Mihajla Pupina, kod zgrade Pokrajinske vlade u centru Novog Sada, u okviru blokada koje poljoprivrednici nezadovoljni svojim položajem organizuju u više gradova u Srbiji. Kako su kazali, uspeli su da se probiju do centra grada uprkos pokušajma policije da ih zaustave.

Poljoprivrednik iz Srbobrana Đorđe Grujić, rekao je da je skup bio prijavljen i da je neistina da policija nije znala za proteste.

"Mi postavljamo uslove, jer mi ovu državu hranimo", poručio je Grujić za ovu agenciju i dodao da poljoprivrednici zahtevaju da se proglasi stanje elementarne nepogode.


Tagovi

Protesti Blokada Novi Sad Đorđe Grujić Radoslav Adamović Zahtevi poljoprivrednika


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...