Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Policija istražuje
  • 12.10.2021. 07:30
  • Nemačka, Bavarska

Provalili u svinjac i tukli životinje: Predstavili se kao aktivisti za njihovu zaštitu

Dok je jedan počinilac tukao svinje, preostala dvojica su sve snimala mobilnim telefonom. Objasnili su da je za potrebe filma.

Foto: Bigstock/evr
  • 339
  • 106
  • 0

Nemački poljoprivrednik iz Bavarske zatekao je trojicu muškaraca u svom svinjcu koji su u objekat ušli bez njegovog znanja i dozvole. On ih je, ne otkrivajući svoju prisutnost posmatrao. U međuvremenu je jedan od njih počeo da udara svinje plastičnom cevi, a preostala dvojica su sve snimala mobilnim telefonima, prenosi agrarheute.

Tada je farmer reagovao i zaustavio počinioce u ovom nasilnom činu. Oni su tada krenuli da mu objašnjavaju da rade za organizaciju koja brine o zaštiti prava životinja pa da snimaju film. Kada je vlasnik posegnuo za telefonom kako bi obavestio policiju, trojac je pobegao.

Jednoj svinji slomljena je lopatica zbog čega su morali da je usmrte, a jedna je zadobila ozbiljne ozlede uva. Uzgajivač je slučaj prijavio policiji koja još uvek traga za počiniocima koji zlostavljaju životinje. Ali, ovaj poljoprivrednik nije mogao da da konkretan opis muškaraca niti je vidio bilo kakve detalje na vozilu kojim su pobegli. 

Dosadašnji nalazi istražitelja pokazuju da filmovi koji dokumentuju fizičko zlostavljanje svinja ne prikazuju ovaj slučaj. Organizacija koju su počinioci spomenuli negira bilo kakve veze s incidentom.


Tagovi

Nemačka Zlostavljanje Svinje Zaštita životinja


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.