Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda Rusije
  • 28.09.2022. 15:15

Putin: Obezbediti prehrambenu sigurnost i povećati kvalitet života na selu

Prema Putinovim rečima, pre svega je neophodno "obezbediti stalno, opipljivo povećanje kvaliteta života na selu za milione građana" i da "dodatne prihode, koje obezbeđuje razvoj poljoprivrede, pre svega treba iskoristiti za podršku ljudima koji rade na selu".

Foto: Depositphotos/Alx_Yago
  • 124
  • 54
  • 0

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je Vladi da obezbedi prehrambenu bezbednost zemlje u sadašnjim uslovima, kada Zapad "provocira prehrambenu krizu u svetu", preneo je Tass.

"U takvim uslovima, kao deo naše strategije razvoja poljoprivrede, moramo da obezbedimo svoju prehrambenu sigurnost, smanjimo zavisnost od uvoznih zaliha, uključujući opremu, mašine, seme", rekao je šef države.

Prema Putinovim rečima, pre svega je neophodno "obezbediti stalno, opipljivo povećanje kvaliteta života na selu za milione građana" i da "dodatne prihode, koje obezbeđuje razvoj poljoprivrede, pre svega treba iskoristiti za podršku ljudima koji rade na selu".

Podsetimo, visoki prinosi u ovoj zemlji i očekivani problemi oko izvoza povećavaju unutrašnje zalihe. Setva ozimih žitarica tamo je već trebalo da krene, ali su je omele kiše. 

Na koga se odnosi mobilizacija?

Međutim, opštu paniku izazvala je vest o "mobilizaciji poljoprivrednika" i kako će se to odraziti na budući rod. Kako je preneo Rojters, pozive su dobili između ostalih i proizvođači.

 "U sklopu delimične mobilizacije pozvani su i poljoprivredni radnici. Njihove porodice treba podržati i molim vas da obratite posebnu pažnju na ovo pitanje", izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom sastanka putem video linka u Sočiju, a prenela londonska agencija.

I ruski poljoprivrednici dobili poziv u rat - ko će obaviti jesenju setvu?

Kako se navodi na sajtu Ministarstva odbrane Rusije, ove jeseni na odsluženje vojnog roka biće pozvano 120.000 ljudi i pre svega oni koji su služili vojnu službu, imaju određene vojne specijalnosti i relevantno iskustvo.

Istovremeno, broj građana pozvanih iz rezervnog sastava neće prelaziti jedan odsto od ukupnog broja mobilizacione rezerve ljudstva. Svi pozvani, neće biti uključeni u specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini.


Tagovi

Mobilizacija Prehrambena sigurnost Vladimir Putin Prehrambena kriza Rat u Ukrajini Zalihe


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]