Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Energenti
  • 14.04.2022. 16:30

Putin: Preusmerićemo izvoz energenata tamo gde su zaista potrebni. Šta je sa NIS-om?

Šef ruske države je naveo da se realizacija projekata na ruskom Arktiku ne sme odlagati zbog sankcija; već naprotiv, da se stepen njihove implementacije mora pojačati.

Foto: Depositphotos/palinchak
  • 954
  • 155
  • 0

Rusija može lako da preusmeri izvoz svojih ogromnih energetskih resursa sa Zapada u zemlje kojima su oni zaista potrebni i da istovremeno poveća domaću potrošnju nafte, gasa i uglja, izjavio je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

"Što se tiče ruske nafte, uglja i gasa, možemo da povećamo njihovu potrošnju na domaćem tržištu, da pojačamo prehrambenu prerađivačku industriju, kao i da povećamo isporuke energenata u druge delove sveta, gde su oni zaista potrebni", rekao je Putin na sastanku posvećenom pitanjima razvoja ruske arktičke zone, piše Tass, a prenosi Tanjug.

Šef ruske države je naveo da se realizacija projekata na ruskom Arktiku ne sme odlagati zbog sankcija; već naprotiv, da se stepen njihove implementacije mora pojačati.

Srbiji nafta ipak preko Jadranskog naftovoda - prati se dalje situacija

Podsetimo, Srbija će nastaviti da se snabdeva sirovom naftom preko Jadranskog naftovoda jer je izuzeta novim paketom sankcija EU.

Naša zemlja povećava rezerve energenata kako bi u skladu sa regulativom EU na kraju ove godine imala u rezervama energente za više od 60 dana prosečne dnevne potrošnje. Govoreći o kontroli nad NIS-om, i o tome da bi to pitanje u narednom periodu moglo da se odnosi na snabdevanje srpskog tržišta rekao da se razmatraju sve opcije, rekao je pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Raša Kojčić.

Izveštaj NIS-a

Nedavno je NIS objavio svoj izveštaj o održivom razvoju kompanije za 2021. godinu, u kom se navodi da je u ovom periodu, koji je i dalje bio pod snažnim uticajem pandemije korona virusa, nastavio sa ulaganjima i modernizacijom kompanije, kao i sa naporima da se doprinese zaštiti životne sredine i boljem životu zajednice.

U izveštaju se, između ostalog, navodi da je NIS u razvojne projekte u 2021. godini uložio 20,2 milijarde dinara. Ostvarena je neto dobit od 21 milijarde dinara, dok je pokazatelj EBITDA iznosio 53,2 milijarde dinara.


Tagovi

NIS Vladimir Putin Raša Kojčić Energenti Snabdevanje naftom Snabdevanje gasom


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...