Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mašine i oprema za poljoprivredu
  • 15.03.2017. 12:00

"Poljostroj" proglasio bankrot

Proizvođač mašina i opreme za poljoprivredu "Poljostroj" iz Odžaka nakon 70 godina postojanja proglasio je bankrot. Zaposleni su sami finansirali proizvodnju, ali tvrde da nametnute dugove ne mogu da plate.

Foto: Poljostroj
  • 4.414
  • 220
  • 0

Proizvođač mašina i opreme za poljoprivredu "Poljostroj" iz Odžaka nakon 70 godina postojanja proglasio je bankrot. Kako piše Blic, stečajni sudija je doneo ocenu da dugovi ne mogu da budu namireni. Pokrajinska Vlada sada može da rasproda ono što je ostalo od ove fabrike.

Očaj među zaposlenima

Radnici "Poljostroja" su u nezavidnoj situaciji, jer će svi morati da se prijave na biro. Njih 50 još će dolaziti na posao, kako bi završili poslove koji su ugovoreni. Svako od njih ima više od 30 godina radnog staža, međutim, još im nije vreme za penziju. Traže odgovor na pitanje ko ih je unišito, jer, kako kažu, to je urađeno sistematski.

Uspešno radili do 2006. godine

"Poljostroj" je 2006. godine kupio biznismen Mile Jerković. On je na ime firme uzeo kredit od četiri miliona dinara od Razvojne banke Vojvodine. Međutim, taj novac nije uložen u fabriku. Slavko Drobac, direktor preduzeća, rekao je za Blic da je u pitanju nepravda i da su mogli da se bore sami, da im je taj dug "skinut sa grbače".

Prodavali mašine iako su bili u stečaju

Ove reči potvrđuje činjenica da su radnici od 2011. godine, kada je fabrika otišla u stečaj, uspešno poslovali. Prodali su svoje mašine u oko 10 zemalja Balkana i Azije. Plata im je bila 30.000 dinara, sami su finansirali proizvodnju, ali tvrde da nametnute dugove ne mogu da plate.

Foto: Poljostroj


Izvori

Blic


Tagovi

Poljostroj Bankrot Odžaci Mile Jerković Slavko Drobac


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!