Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja rakije
  • 30.08.2019. 19:30

Rakijama Monogram dodali i hotel

Porodični biznis nedaleko od Gradačca proizvodnji voćnih rakija pridodao i značajne smeštajne kapacitete.

Foto: Vedran Stapić
  • 476
  • 19
  • 0

Njihovi kazani rade više od 100 dana u godini, a samo prošle godine proizveli su 40.000 litara različitih voćnih rakija. Na 35 hektara sopstvenih voćnjaka jabuke, kruške, šljive i dunje gaje potrebne sirovine i zaokružuju ciklus uz pomoć ULO hladnjača.

Reč je o brendu, destileriji i od nedavno i hotelu Monogram, koji se nalaze samo sedam kilometara od Gradačca.

"Prema plasmanu danas smo treća destilerija u BiH", rekao nam je Vladimir Kostandinović, direktor prodaje ove porodične firme.

Od voća do tržišta prođe minimalno tri godine, a sva rakija odleži u moderno opremljenom podrumu u 160 hrastovih bačvi. "Najbolje su nam se pokazala burad od hrasta kitnjaka sa juga Srbije", dodaje naš domaćin dok obilazimo proizvodno postrojenje. 

Saznali smo kako njihove rakije najviše idu ka izvozu, ostvare prosečnu izlaznu cenu od 14 evra (1.650 dinara) za litar, neto, koje se na ovoj lokaciji proizvode od 1981. godine.

U proleće ove godine voćnjacima, skladištima, destileriji, podrumu i restoranu dodali su i novoizgrađeni hotel sa 80 ležajeva sa kojim, uz restoran kapaciteta 330 mesta, žele da zaokruže ponudu.

Zatekli smo ovde grupu lovaca iz Italije, a Kostandinović kaže kako stranci čine 90% njihovih gostiju. Njegova supruga, Regina vodi deo hotelskog biznisa ovog imanja prenoseći sopstvena iskustva stečena u velikim turističkim kompleksima na Jadranu. 

Noćenje sa doručkom ovde košta otprilike 40 evra (4.700 dinara) za dvoje, a prisutni su i na vodećim digitalnim servisima za rezervaciju smeštaja putem kojih ih gosti lako pronalaze. 


Foto prilog


Tagovi

Vladimir Kostandinović Monogram Rakija Gradačac


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rešenja, a s vremena na vreme, u trenucima inspiracije, nešto i napiše. :)