Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrokor
  • 21.02.2018. 13:15

Ramljak odstupio, traži se novi vanredni poverenik Agrokora

Čeka se odgovor Vlade Hrvatske na ponuđenu ostavku.

  • 64
  • 3
  • 0

Ante Ramljak uskoro više neće biti vanredni poverenik Agrokora. Neopozivu ostavku podneo je juče naveče, a iz Agrokora su se danas oglasili saopštenjem koje potpisuje (uskoro) bivši poverenik.

"Zajedno sa saradnicima i zaposlenima Agrokora stabilizovao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, sprečili propast dobavljača i stvorili preduslove da sada poverenici mogu i trebaju da ispregovaraju nagodbu do kraja. Nažalost, neizvesnost koja je bila stvorena u vezi sa mojim ostankom na mestu vanrednog poverenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mesto vanrednog poverenika dajem kako ne bih lično postao prepreka za postizanje nagodbe. Poverenicima i zaposlenima u Agrokoru, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak vanredne uprave, zahvaljujem na poverenju i podršci", navodi se u saopštenju Agrokora.

Kako navode mediji, kao mogući naslednici pominju se Vladimir Bošnjak, Tin Dolički i Ivo Markotić. Obraćanje predjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića očekuje se uskoro.

Podsećamo, proces restrukturiranja prema Lex Agrokoru završava 10. apila. Ko će preuzeti Ramljakovu ulogu i hoće li sve ugroziti proces, ali i dobavljači prestati da isporučuju robu, trebalo bi uskoro da se sazna. U međuvremenu, Zagrebačka berza je danas obustavila trgovanje deonicama kompanija iz sastava Agrokora.

Ramljak je ostavku podneo nakon što se u javnosti saznalo za izdašne honorare koje su primali savetnici. Nedeljno su se kretali i do 250.000 kuna, odnosno 3.968.450 dinara. Njegovu ostavku moraju da potvrde Vlada i poverenici. 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL


Tagovi

Agrokor Ante Ramljak Ostavka


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!