Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Licitacija zemljišta
  • 13.11.2023. 09:00

Raspisan drugi krug prijave za licitaciju državnog zemljišta u nekoliko opština

Prijave za učešće u nadmetnjima šalju se isključivo elektronskim putem kroz aplikaciju Digitalno javno nadmetanje.

Foto: Depositphoto/deb-37
  • 1.108
  • 83
  • 0

Prethodnih dana raspisani su javni oglasi za drugi krug nadmetanja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u nekoliko opština i gradova, stoji na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište.

U opštini Sečanj trenutno je raspoloživo oko 2.930 ha državnog poljoprivrednog zemljišta za davanje u zakup. Period zakupa za sve jedinice javnog nadmetanja je 15 godina, osim za nadmetnja broj 351 u KO Neuzina površine 2,7895 ha i 518 u KO Jarkovac površine 1,9987 ha, koja su opredeljena za davanje na korišćenje u nepoljoprivredne svrhe za proizvodnju energije korišćenjem obnovljivih izvora energije sunca. Za ove jedinice javnog nadmetanja period zakupa je 30 godina. Rok za prijavu ističe danas, 13. novembra.

Grad Vranje je raspisalo javni oglas za drugi krug nadmetanja, a ukupna površina koja se nudi za davanje u zakup iznosi 1.200 ha. Period zakupa je isti za sve jedinice javnog nadmetanja i iznosi 15 godina. Zainteresovani poljoprivredni proizvođači svoje ponude mogu poslati do 15. novembra ove godine u 15 časova.

U Žitištu preostalo 200, u Velikom Gradištu oko 400 ha

U Žitištu je ostalo nešto manje od 200 ha državnog poljoprivrednog zemljišta za drugi krug nadmetanja. Osim u katastarskoj opštini Banatsko Karađorđevo, gde je predviđen period zakupa godinu dana, jedinice javnog nadmetanja u ostalim katastarskim opštinama oglašene su na period zakupa od 15 godina. Rok za prijavu ističe 16. novembra u 15 časova.

Drugi krug nadmetanja oglašen je i u opštini Velikom Gradištu. U ovoj opštini je, nakon okončanog prvog kruga, na raspolaganju preostalo oko 397 ha državnog zemljišta. Jedinice javnog nadmetanja broj 129 i 135 u KO Požeženo, ukupne površine 14,5623 ha, predviđene su davanje na korišćenje u nepoljoprivredne svrhe (podizanje solarnih elektrana) i u skladu sa Uredbom period zakupa je 30 godina. Za sva ostala nadmetanja period zakupa iznosi 15 godina. Rok za prijavljivanje je 16. novembar u 10 časova.

Pored navedenih, drugi krug nadmetanja je u toku i u Paraćinu, Valjevu, Aleksandrovcu, Sokobanji. Detaljnije informacije o uslovima učešća i rokovima prijavljivanja mogu se naći u objavljenim oglasima na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište. Sva zainteresovana lica za učešće u nadmetanjima svoje prijave mogu poslati elektronskim putem kroz aplikaciju Digitalno javno nadmetanje.


Tagovi

Javno nadmetanje Državno poljoprivredno zemljište Zakup zemljišta Uprava za poljoprivredno zemljište


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva