Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RZS
  • 13.11.2021. 15:00

Rast cena u poljoprivredi i ribarstvu - prednjači krompir

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na septembar prethodne godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Krompir (89 odsto), Industrijsko bilje (55,4 odsto) i Žita (43,1 odsto).

Foto: Depositphotos/ammaluya
  • 122
  • 17
  • 0

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u septembru 2021. godine, u odnosu na isti mesec 2020. godine, povećane su za 41,4 odsto, rezultati su istraživanja Republičkog zavoda za statistiku.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Krompir (89 odsto), Industrijsko bilje (55,4 odsto) i Žita (43,1 odsto).

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u septembru 2021. godine, u odnosu na avgust 2021. godine, u proseku su povećane za šest odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na prethodni mesec, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Krompir (26,3 odsto), Voće (12,1 odsto), Povrće (7,9 odsto) i Žita (6,5 odsto).

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u periodu januar-septembar 2021. godine, u odnosu na isti period 2020. godine, u proseku su povećane za 18,5 odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u periodu januar-septembar 2021. godine u odnosu na isti period 2020. godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: Voće (55,7 odsto), Industrijsko bilje (46,1 odsto), Žita (26 odsto) i Povrće (14,5 odsto).


Povezana biljna vrsta

Krompir

Krompir

Sinonim: - | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krompir je višegodišnja zeljasta biljka. Potiče iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i pre 8 000 godina. U Evropu su ga doneli španski istraživači u 16. veku i poklonili papi... Više [+]

Tagovi

Republički zavod za statistiku Cene proizvoda Krompir Septembar


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto #Proizvodnja

Нит' им је исти облик нити су истих боја, али то је мој производ и за једну почетницу и заљубљеника у пластеник и њиву ово је одлично. 🍅🫑🌶🥒