Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Niske cene
  • 22.05.2021. 07:30

Rat zbog krompira: Poljski poljoprivrednici osnivaju političku stranku

Ogorčeni zbog niskih otkupnih cena, a visokih na policama trgovina, članovi udruženja "AgroUnia" dele domaće krompire. Uskoro osnivaju i svoju stranku.

Foto: Facebook/AgroUnia
  • 131
  • 62
  • 0

Članovi organizacije "AgroUnia" su u glavnom poljskom gradu Varšavi delili krompir kojeg su proizveli proizvođači, piše farmer.pl. Pripremili su 10 tona, a njihov čelnik, Mihalj Koljodžejčak je izjavio da više vole da poklone nego da prodaju za bizarnu cenu. Uz krompir, građani su dobili i brošure u kojoj opisuju loše stanje u agraru.

"Tržište podiže cenu za više od 1.000 odsto. Ovo je ogroman problem i grad mora znati za to", poručuju iz ove organizacije koja uskoro planira da se registruje i kao politička stranka. Kroz kampanju nameravaju da promovišu domaću hranu, pokažu stanje sela i probleme sa kojima se ono suočava.

Protest zbog uvoznog krompira - poljoprivrednici delili svoj, organski proizveden

Aktivisti ove stranke na svom fejsbuk profilu napominju da vladajuće treba smeniti, a otuda je i proizašao njihov glavni slogan "Vratićemo selo natrag u PiS".

PiS je inače stranka Pravo i pravda, a nedavno su ogorčeni članovi ove organizacije i poljoprivrednici ispred kuće njenog predsednika, ujedno i potpredsednika vlade te države izručili jaja, krompir, kupus, celer, ali i zaklane svinje kako bi ga upozorili da poljoprivredu ne treba uništavati. Žestoko su reagovali i zbog predloga Zakona o zaštiti životinja, nazvanog "petica za životinje".

Pogledajte kako je izgledala podela krompira u Varšavi:


Tagovi

Poljska AgroUnia Krompiri Protest Politička stranka


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u