Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ToTy 2022
  • 26.09.2021. 12:00

Ratarski i svestrani - dva aduta John Deera za titulu traktora godine

Najjači u svojoj seriji 7R 350 AutoPower i svestrani traktor 6M 120 AutoPower bore se za titulu traktora godine, svaki u svojoj kategoriji.

Foto: John Deere
  • 171
  • 13
  • 0

John Deere se na ovogodišnji izbor za najbolji evropski traktor prijavio sa dva kandidata - 7R 350 AutoPower u kategoriji ratarskih i 6M 120 AutoPower u kategoriji svestranih traktora pogodnih za farme mešovite proizvodnje.

"Istaknute konture i dinamičke dizajnerske linije izražavaju čistu gustoću snage i okretnost ovog traktora“, tim je rečima Feliks Nagelin, zadužen za dizajn John Deere traktora predstavio finalistu prve kategorije. 

Najjači model u svojoj seriji odlikuje 9-litarski 6-cilindrični motor snage 350 KS, dok dodatnih 33 KS (ukupno 388) može dostići zahvaljujući Intelligent Power Management (IPM). S minimalnom težinom otpreme od samo 11,4 tone, ovaj najnoviji model ima impresivan odnos snage i težine od samo 29 kg/KS.

Svi traktori serije 7R pa tako i ovaj opremljeni su prenosom od 40 km/h i kočnicama prednje osovine, a njihova je nosivost povećana za dve tone kako bi dostigla najveću dozvoljenu težinu od 18 tona.

Užitak vožnje 

Prvoklasnu sposobnost upravljanja pruža poboljšani ActiveCommand Steering 2. Radi se, kako su pojasnili inženjeri kompanije, o elektronskom sistemu koji koristi žiroskop da bi osetio bilo koje skretanje i automatski nadoknađuje vožnju kako bi savršeno ostao na putu.

Traktor ima potpuno mehanički menjač e23 konstruisan za pružanje maksimalne efikasnosti i robusnosti u poljoprivredi i nekim zahtevnim transportnim primenama. AutoPower omogućuje ujednačeno ubrzavanje od početne do maksimalne brzine jednom ručicom i apsolutno bez upotrebe kvačila, a dostupan je u četiri načina: potpuno automatski, prilagođeni, ručni i način s papučicom, koji omogućuju regulisanje brzine kretanja nezavisno od brzine motora.

AutoPower omogućuje ujednačeno ubrzavanje od početne do maksimalne brzine

"Sistem Efficiency Manager omogućuje da unapred odredite brzinu kretanja, a zatim postavlja broj obrtaja motora na optimalnu brzinu za uštedu goriva automatskim povećanjem i smanjenjem stepena prenosa“, objašnjavaju stručnjaci. 

Rukovaoci mogu da uključe ili isključiti EKO brzinu dugmadima ručice gasa ili na stranici sa podešavanjima menjača sistema CommandCenter.

Udobnost kabine

Finalistu TotY-a odlikuje potpuno nova luksuzna kabina, upravljački joystick CommandPRO, vrhunsko sedište s masažnom funkcijom, DAB + radio sa ekranom osetljivim na dodir s Apple CarPlay kompatibilnošću i sistemom zvučnika 6.1, poboljšana tehnologija Precision Ag mogućnosti i još mnogo toga.

Dopunjena uspostavljenim Wireless Data Transferom između CommandCentre ekrana traktora i udaljenog računarskog operacijskog centra, najnovija aplikacija MyOperations sada može da posluži kao digitalni snimak polja pomoću koje operateri mogu dokumentovati bilo koji zadatak i znati da će se podaci sigurno skladištiti u njihov lični nalogg operativnog centra.

Ovladati snagom traktora jednostavno je sa novim CommandPRO džojstikom

"Ako radite noću, naš novodizajnirani paket LED svetala pruža 60 odsto više svetala od prethodnih i omogućuje pokrivenost područja od 360° osvetljenja koje nema premca“, naglašavaju iz John Deera. 

Valja spomenuti i da se za ovu seriju standardna fabrička garancija udvostručila na dve godine ili 2.000 sati, isto kao i na onima 8R i 9R. Dodatno, opciono PowerGard Protection/Plus uslovi produženja garancije sada su još isplativiji, s rokovima do osam godina ili 8.000 sati.

Svestrani John Deere 6M 120 AutoPower

Drugog finalistu ove kompanije, traktor 6M 120 AutoPower pokreće 4-cilindrični EWL motor od 4,5 litara snage 133 KS, dok dodatnih 12 kao i prethodnih može postići pomoću Intelligent Power Management-a (IPM).

"Reč je o kompaktnijem traktoru serije 6M nego što je John Deere dosad imao u svojoj ponudi, a dizajn niske haube pruža jasan pogled na prednji deo traktora. Uz to, manji volan i novo dizajnirani panoramski krov kabine pružaju bolju vidljivost prilikom rada sa utovarivačem ili pri radu u zatvorenim prostorima", rekao je prilikom predstavljanja novih modela u Osijeku Robert Poreti, produkt specialista kompanije.

Među brojnim novostima u odnosu na prethodnike je proširena kabina koja uključuje novo dizajnirane ploče s integrisanim ekranom koji omogućava jednostavno prilagođavanje mašine.

PowrQuad AutoQuad Plus sistem omogućuju vozaču udobno menjanje brzina sa standardnim kvačilom. Zahvaljujući EcoShift funkciji automatski pri višim brzinama, broj obrtaja motora se smanjuje - što vlasniku donosi dvostruku korist, manju potrošnju goriva i nivo buke.

Manji volan i novo dizajnirani panoramski krov kabine pružaju bolju vidljivost prilikom rada sa utovarivačem

Finalista 6M 120 opremljen je hidrauličkom pumpom kapaciteta do 114 l/min, dok ostale opcije uključuju i gume sa do dva metra prečnika, kao i fabrički ugrađeno prednje priključno vratilo.

"Nudi bolje performanse, mogućnosti i jednostavnost korišćenja od svog prethodnika, serije 6030“, ističu inženjeri. 


Tagovi

TotY John Deere 7R 350 AutoPower 6M 120 AutoPower Traktor godine 2021. Finalist


Autorka

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistar agroekonomije. Voli da istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner