Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razmena sa Rusijom
  • 15.09.2015. 18:00

Razmena sa Rusijom godišnje raste oko 30 odsto

Spoljnotrgovinska razmena Srbije i Rusije u poslednje četiri godine u proseku raste oko 30 odsto

  • 51
  • 2
  • 0

"Spoljnotrgovinska razmena Srbije i Rusije u poslednje četiri godine u proseku raste oko 30 odsto", izjavio je danas potpredsednik Privredne komore Srbije Miroslav Miletić.

Rast razmene se nastavlja i u ovoj godini

On je, nakon sastanka sa privrednom delegacijom Rusije, koju predvodi direktor moskovskog Ekspocentra i tamošnje privredne komore Sergej Bednov, izjavio da je taj trend nastavljen i u prvoj polovini ove godine, te da se sličan rast očekuje i u narednom periodu. "Očekujem da će do kraja godine rast razmene biti dvocifreno veći", rekao je Miletić.

Prema njegovim rečima, sajam poput Expocentra u Moskvi, koji ima oko 1,7 miliona posetilaca, 800 miliona dolara ukupan obrt i koji je misaona imenica za naše sajmove, može da pomogne firmama da nađu partnere u Rusiji. "Zato moramo dobro da organizujemo i pripremimo naše firme, zajedno sa svima koji mogu da pomognu da iskoristimo naše potencijale", istakao je Miletić.

Srbija prepoznala prostor koji su otvorile ruske sankcije prema EU

Bednov je u izjavi novinarima naveo da je primetno da su srpske firme prepoznale da se zbog sankcija, koje je EU nametnula Rusiji, otvorio prostor za izvoz prehrambenih proizvoda u toj zemlji. Utoliko je i prisustvo tih firmi na sajmovima u Rusiji nekoliko puta veće. "Srpske kompanije su osetile taj prostor te se nekoliko puta povećalo učešće na izložbama i sajmovima u prehrani. Nije reč samo o voću i povrću, već je tu i meso. Očekujemo još veći broj srpskih izlagača na Expocentru", rekao je Bednov i dodao da postoji mogućnost nacionalnog predstavljanja Srbije na tom sajmu i da je ruska strana spremna da definiše uslove s partnerom.

Prema njegovim rečima, nacionalni nastup podrazumeva, ne samo komercijalni privredni deo, već to može da bude i kulturni program i degustacija proizvoda.


Izvori

Tanjug


Tagovi

Srbija Rusija Robna razmena Miroslav Miletić Sergej Bednov Expocentar Ruske sankcije Sajmovi prehrane Srpski izlagači Degustacija proizvoda

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao