Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sastanak ministara
  • 16.05.2016. 11:00

Razvoj agrara kroz saradnju sa susednim zemljama

Ministarka poljoprivrede sastala sa hrvatskim kolegom, Davorom Romićem.

  • 84
  • 3
  • 0

Trgovinska razmena poljoprivredno-prehrambenih proizvoda između Srbije i Hrvatske u 2015. godini iznosila je 220 miliona evra, istakla je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković na sastanku sa resornim ministrom Hrvatske Davorom Ramićem.

Treba podstaći srpske proizvođače da izvoze u Hrvatsku

Kako je saopštilo Ministarstvo poljoprivrede Srbije, Bogosavljević Bošković ocenila je i da je neophodno dodatno podstaći srpske proizvođače da više izvoze u Hrvatsku, a navela je i da je ostvarena značajna saradnja u procesu evropskih integracija, i to u oblasti politike kvaliteta i zaštite geografskog porekla.

Na sastanku su iskazane jasne namere da dve zemlje još više prodube saradnju u oblasti poljoprivrede, vodoprivrede, naročito kroz saradnju Uprave za agrarna plaćanja Srbije sa Agencijom za plaćanja u poljoprivredi i ruralnom razvoju Hrvatske, ali i kroz saradnju stručnih službi iz oblasti zaštite bilja i veterine.

Sprečiti odlazak stanovništva sa sela

Ministar poljoprivrede Hrvatske Davor Romić, je rekao da će biti zadovoljan ukoliko srpske firme budu investirale u većem obimu u Hrvatsku, a da će ta zemlja pomoći Srbiji u svim pitanjima evropskih integracija. Njih dvoje su se saglasili i da bez razvoja nauke i stručnih znanja nema razvoja poljoprivrede i ukazali na neophodnost čvršće saradnje u oblasti ruralnog razvoja, jer u obe države treba sprečiti ubrzani odlazak stanovništva sa sela.

Foto:bigstockphotos.com;budabar


Izvori

beta.rs


Tagovi

Poljoprivredna razmena Davor Romić Snežana Bogosavljević Bošković Stručne službe Izvoz Razvoj poljoprivrede Ruralni razvoj

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u