Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Upravljanje otpadom
  • 22.06.2015. 09:00

Rešavanje problema otpada u Zlatiborskom okrugu

Na sastanku, koji je predvodila ministarka Snežana Bogosavljević Bošković, formirana je radna skupina, koja će u narednih mesec dana sagledati stanje i probleme na terenu i predložiti dalje korake i rokove za njihovo rešavanje

  • 78
  • 5
  • 0

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević Bošković u subotu, 20. juna, sastala se sa predstavnicima opština Nova Varoš, Sjenica, Priboj i Prijepolje, kako bi našli rešenje za nesanitarnu deponiju u Prijepolju, ali i druge probleme odlaganja komunalnog otpada u regionu.

"Razgovarali smo sa predstavnicima četiri opštine o važnim pitanjima iz oblasti zaštite životne sredine i oblasti poljoprivrede. Predstavnici Ministarstva su ovde kako bi saslušali aktuelne probleme i predloge i doneli zaključke i moguća rešenja", rekla je ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković.

Formirana radna skupina

Na sastanku je formirana radna skupina, koja će u narednih mesec dana sagledati stanje i probleme na terenu i predložiti dalje korake i rokove za njihovo rešavanje.

Formiranje radne skupine

"Potrebno je da se pronađe rešenje za nesanitarnu deponiju u Prijepolju, ali i odrede rokovi za dugoročno rešenje problema odlaganja komunalnog otpada, odnosno regionalnu deponiju Banjica. Deponija Banjica treba da počne da radi i da postane funkcionalna, s obzirom da se radi o rešavanju problema za oko 120.000 ljudi", naglasila je ministarka Bogosavljević Bošković.

Ministarka je naglasila da je upravo ovaj region ima veliki potencijal za poljoprivrednu proizvodnju, osobito za stočarstvo i zato je izuzetno važno rešiti problem komunalnog otpada. Navedena radna skupina koja će biti za to zadužena sastoji od predstavnika Ministarstva i predstavnika sve četiri opštine ovog regiona, a nakon sastanka ministarka Bogosavljević Bošković je sa saradnicima obišla regionalnu deponiju Banjica i vizitorski centar na jezeru Uvac.


Tagovi

Snežana Bogosavljević Bošković Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Radna skupina Zlatiborski okrug Deponija u Prijepolju Deponija Banjica


Autorka

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica u Agroklubu, specijalizovana za agrobaze. Diplomirani je magistar agronomije.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.