Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osiguranje useva
  • 19.04.2019. 11:00
  • Sremski okrug, Vojvodina, Ruma

Ruma: 40 odsto premija na osiguranje useva

Osiguranje ne treba shvatati samo kao trošak već ulaganje u stabilnu budućnost. Ovu ideju realizovale su u praksi i razvijene zemlje u okruženju.

Foto: Jasna Bajšanski
  • 108
  • 5
  • 0

Da bi se ozbiljno bavili poljoprivredom trebalo bi obratiti veliku pažnju na vremenske uslove i nepogode. Kako navodI RTV, osiguranje je najbolji način da se obezbedi stabilan i siguran prinos, ministarstvo poljoprivrede na to konstantno podseća. Zato država nudi čak 40 odsto premija na osiguranje, a isto toliko daje i Opština Ruma poljoprivrednicima sa svoje teritorije.

Velika uslovljenost visine i kvaliteta prinosa od vremenskih uslova, dovela je do toga da se ova situacija reši osiguranjem kako bi se zaštitio rod.

Podsticajne mere kao rešenje

Opština Ruma nudi razne mere za podsticanje razvoja poljoprivrede, među kojima je i sufinansiranje 40 odsto premija osiguranja. Ovi podsticaji značajno mogu pomoći velikom broju poljoprivrednika.

Na republičkom nivou, nudi se takođe 40 odsto premija na osnovna i posebna osiguranja, potrebno je samo poljoprivrednim proizvođačima pojasniti u čemu je značaj osiguranja, ističu u Ministarstvu poljoprivrede.

Osiguranje ne treba shvatati samo kao trošak već ulaganje u stabilnu budućnost. Ovu ideju realizovale su u praksi i razvijene zemlje u okruženju. Kod njih je osiguranje useva postala uobičajena obaveza.


Izvori

RTV


Tagovi

Osiguranje useva Sigurni prinosi Vremenski uslovi Podsticajne mere Ruma


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.