Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bespravna gradnja
  • 04.01.2016. 17:00

Rušenje nelegalnih objekata u parkovima prirode

Procena je da u Srbiji sada ima 1,5 miliona nelegalno izgrađenih objekata.

Foto: serbia.com
  • 52
  • 2
  • 0

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je to ministarstvo nadležno samo za rušenje nelegalno izgrađenih objekata u parkovima prirode, a da je ostalo u nadležnosti lokalnih samouprava.

Mihajlović je navela da su lokalne samouprave dobile zadatak da naprave plan rušenja i da ga dostave Ministarstvu, kao i da u svom budžetu izdvoje potrebna sredstva. "Ono što nije moglo da se ozakoni ni po jednom prethodnom zakonu, ne može ni po novom Zakonu o ozakonjenju", naglasila je ona.

Mihajlović je rekla da je većina lokalnih samouprava donela pravilnike i da će tokom ove godine većina posla u vezi sa ozakonjenjem bespravno izgrađenih objekata biće završena.

"U prvom kvartalu možemo da očekujemo veliki broj ljudi koji će ozakoniti svoje nelegalno izgrađene objekte", naglasila je Mihajlović.

Mihajlović je dodala da građani mogu da sačekaju da ih lokalna samouprava pozove ili da dođe inspekcija, a da je lokalna samouprava ta koja će da ih ozakoni, a država popiše u katastar.

Kako je dodala, tokom decembra, timovi Ministarstva obišli su gotovo sve lokalne samouprave, gde je bilo potrebne za dodatnim objašnjenjima.

Procena je da u Srbiji sada ima 1,5 miliona nelegalno izgrađenih objekata.

Foto: serbia.com


Izvori

beta.rs


Tagovi

Zorana Mihajlović Park prirode Bespravna gradnja Katastar Nelegalni objekti

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić