Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Energenti
  • 29.03.2022. 09:00

Ruska nafta i gas isključivo u rubljama - Srbija obezbeđena energentima

Ministarstvo finansija Srbije uvereva da Srbija svega ima dovoljno, pa i energenata.

Foto: Depositphotos/Shigapov
  • 252
  • 23
  • 0

Gas i nafta iz Rusije ubuduće će se plaćati isključivo u rubljama. To je odluka ruskog predsednika Vladimira Putina koji je naložio vladi da prestane da prima plaćanja u dolarima ili evrima za gas i naftu. I pored ove odluke, Kremlj uverava da su sve dogovorene isporuke u potpunosti zagarantovane, prenosi PKS.

Odluka Moskve da gas i naftu ubuduće naplaćuje isključivo u rubljama doneta je neposredno pred održavanje Samita NATO i EU Briselu koji se završava danas i kome prisustvuje i predsednik SAD Džozef Bajden. I pored najava da će članice EU razgovorati o novom paketu sankcija, nije izvestno da će se ova tema naći na dnevnom redu. 

Ministarstvo finansija Srbije uvereva da Srbija svega ima dovoljno, pa i energenata. Država je obezbedila i naftne derivate, kako bi sva skladišta bila popunjena, prenosi list Alo.

"Reč je o 20.000 tona nafte, 18.600 tona benzina, 7.000 tona mazuta, 42.500 tone evro dizela. Cilj je da se sva skladišta popune do čepa i to je odgovorna ekonomska politika. Danas imamo 152 milijarde dinara na računu i to znači da smo stabilni, da nemamo problem sa finansijama, sa budžetom, da sve plaćamo i nabavljamo na vreme, da štitimo našu ekonomiju", rekao je ministar finansija Siniša Mali.


Tagovi

Gorivo Vladimir Putin Sankcije Siniša Mali Energenti Nafta Gas


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...