Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • RZS
  • 14.12.2021. 10:00

RZS: Uporan rast cena na našem tržištu

Cene u poljoprivredi u oktobru, u odnosu na septembar 2021. godine, u proseku su povećane za 2,9 odsto. Najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: žita (6,1 odsto) i industrijsko bilje (4,3 odsto).

Foto: Depositphotoss/Sodel_Vladyslav
  • 273
  • 47
  • 0

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u oktobru 2021. godine, u odnosu na isti mesec 2020. godine, povećane su za 38,1 odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: industrijsko bilje (54,8 odsto), žita (42,8 odsto) i stoka i živina (14,6 odsto), rezulatati su istraživanja Republičkog zavoda za statistiku.

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u oktobru, u odnosu na septembar 2021. godine, u proseku su povećane za 2,9 odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na prethodni mesec, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: žita (6,1 odsto) i industrijsko bilje (4,3 odsto).

Cene hrane na svetskom nivou u novembru dostigle decenijski rekord

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u periodu januar-oktobar 2021. godine, u odnosu na isti period prošle, u proseku su povećane za 19,9 odsto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u periodu januar-oktobar ove u odnosu na isti period 2020. godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: industrijsko bilje (47,2 odsto), žita (26,6 odsto) i voće (54,5 odsto).


Tagovi

Rast cena Industrijsko bilje Žita Republički zavod za statistiku Istraživanje Oktobar


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...