Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrani medu
  • 12.04.2024. 16:00
  • Mir, Stupni Do, Vareš

Sa divljom životinjom na "ti" - 'ajde ručaj moj medo, neće tebe tvoj Pavo dirat'

Jedan čovek iz sela kod Vareša u Bosni i Hercegovini sprijateljio se sa divljom životinjom koju očigledno redovno hrani. Kako to izgleda, pogledajte u videu.

Foto: AK grafika
  • 93
  • 39
  • 0

"Ma jedi ba, ne boj se. Ma ne boj se, medo moj, neće tebe tvoj Pavo dirat ba, samo ručaj, ajde ruča moj medo, ajde...", ovim rečima počinje video objavljen na fejsbuk stranici portala Crna hronika. Ne zna se kada je sniman, ali po okolini koju vidimo, reklo bi se da je negde rano proletos. 

U opisu ovog snimka tek piše da se medved odomaćio u selu Mir i Stupni Do nadomak Vareša (BiH). 

Ne znamo ni koji se to Pavo ovako sprijateljio sa divljom životinjom koja je očigledno navikla doći iz šume na obrok koji mu on donosi. Možda čak nije ni jako gladan jer ga ovaj čovek nutka koreći ga, skoro pa kao malo dete.

Ipak, postoji doza opreza i kod mede i kod Pave. Medo se svako malo diže na dve noge, osvrće oko sebe, pa odskakuće, a Pavo, on mu kaže: "Ma ne boj se bolan, nemoj ti mene dirat, neću ni ja tebe, ne boj se, ajde ručaj, ajde."

Saznali smo i od čega se sastoji medin ručak, a zaključak ovog dobrog čoveka je verovatno sve nasmejao: "Na kraju smo s kukuruzom, al, pojačaćemo se, ako Bog da. Sutra nam je penzija, ako Bog da, ne boj se, odi vamo, dođi...", poziva ga na šta medo otrči u šumu. 

Kako je izgledao ovaj susret, pogledajte u videu: 


Tagovi

Medo ruča Pavo hrani medu Vareš Mir Stupni Do Susret s medvedom


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Francuski pekari ispekli su najduži baguette na svijetu, od 140,53 metra, čime su vratili rekord za jedan od svojih najpoznatijih nacionalnih zaštitnih znakova, a kojeg je Italija držala pet godina. Baguette, oko 235 puta duži od tradiciona... Više [+]