Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa
  • 03.10.2019. 19:00

Sa pašnjaka ukrali tri meseca staro simentalsko tele

Nažalost, krađa teleta nije jedina koja se dogodila proteklih dana u susednoj Hrvatskoj jer su nepoznati kradljivci vlasniku iz voćnjaka otuđili nekoliko tona jabuka.

Foto: Pixabay/Hans
  • 98
  • 4
  • 0

Krađe i dalje pune policijske izveštaje. Tako je sa pašnjaka u predelu zvanom Orlovačke nove livade, ukradeno simentalsko tele, staro tri meseca. 

Kako navodi Policijska uprava Bjelovarsko - bilogorska, krađu je u utorak 1. oktobra, prijavio jedan meštanin Orlovca, blizu Nove Rače. Naveo je da mu je neko u noći 29./30. septembra, sa pašnjaka u predelu zvanom Orlovačke nove livade, ukrao jedno simentalsko tele, staro tri meseca, vredno 5.000 kuna (75.000 dinara).

Nekoliko tona jabuka različitih sorti otuđeno je, pak, iz voćnjaka 54-godišnjaka iz Zagreba, koji se nalazi pored Mohova u Vukovarsko - sremskoj županiji. Krađa se dogodila između 16. i 30. septembra, a materijalna šteta iznosi nekoliko desetina hiljada dinara.

Kradu se i drva. Tako je u sredu u Policijskoj stanici Ogulin dostavljena prijava 77-godišnjaka da je nepoznati počinilac iz njegove šume na području Josipdola posekao i otuđio desetak stabala hrasta i oštetio više mladih stabala smreke. Na mestu događaja sledi uviđaj i dalje kriminalističko istraživanje, navodi Policijska uprava karlovačka. 

Podsećamo, nedavno je čak 400 kilograma ekološkog belog luka ukradeno sa imanja porodice Pikula u selu Počitelj, na obroncima Velebita. Za nepoznatim počiniocima, intenzivno traga lokalna policija, a vlasnik Željko Pikula utvrđuje štetu, ne samo ukradenog belog luka već i alata, mašina pa i tepiha. 

Štetu šokirani poljoprivrednik procenjuje na više od 50.000 kuna (više od 770.000 dinara).


Tagovi

Krađa Policija Ukradeno tele Ukradene jabuke Šumska krađa


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.