Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Salmonela
  • 06.08.2015. 17:20

Salmonela u Ledo piletini

Proizvođač kontaminiranog mesa je firma Mesfino iz Čazme, a Ledo se pojavljuje kao distributer proizvoda. Povlačenje proizvoda s tržišta tražila je Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja RH.

Foto: depositphotos.com/ginasanders
  • 110
  • 5
  • 0

Zbog prisustva bakterije iz roda salmonele, sa tržišta će biti povučeno usitnjeno pileće meso Ledo, 500 grama, sa datumom zamrzavanja 11. maj 2015. i rokom upotrebe do 10. juna 2016, objavilo je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede.

Proizvođač kontaminiranog mesa je firma Mesfino iz Čazme, a Ledo se pojavljuje kao distributer proizvoda, preneo je portal Kliks.

Kako se navodi, mikrobiološkom analizom utvrđeno je da proizvod ne zadovoljava Uredbu Evropske komisije (2073/2005 Prilog I, Poglavlje 1, Kriterijumi sigurnosti hrane, Tačka 1.5) prema kojoj salmonela ne sme biti prisutna u mlevenom mesu i prerađevinama od živinskog mesa tokom njihovog roka trajanja, navodi se u upozorenju Ministarstva poljoprivrede.

Iz Ministarstva napominju da se odgovarajućom termičkom obradom hrane ta bakterija uništava. Povlačenje pomenutog proizvoda s tržišta tražila je Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja RH.

Foto: depositphotos.com/ginasanders


Izvori

Tanjug


Tagovi

Mesfino Ledo Sanitarna inspekcija Salmonela Pileće meso Ministarstvo poljoprivrede

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer