Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uredba o hlebu
  • 04.08.2015. 12:30

Sankcije za nepoštovanje uredbe o hlebu!

Maksimalna cena vekne hleba od brašna tip-500, popularno nazvanog "sava", ne može biti veća od 46 dinara

  • 53
  • 2
  • 0

Trgovci koji ne poštuju uredbu o maksimalnoj ceni hleba "sava" od brašna tip 500 biće sankcionisani, a do sada nije bilo ozbiljnih primedbi da se ta uredba ne poštuje, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

"Sprovodimo kontrole i ukoliko postoje sumnje da se ta uredba ne poštuje, trgovci će biti sankcionisani, a mi do sada nismo imali ozbiljne primedbe da se uredba ne poštuje", kazao je Ljajić novinarima nakon otvaranja kongresa turskih proizvođača i distributera lekova i kozmetike "Dani dobrih prilika".

Hleb "sava" 46 dinara

On je naglasio da se uredba o ceni hleba sasvim sigurno poštuje, a ona predviđa da maksimalna cena vekne hleba od brašna tip-500, popularno nazvanog "sava", ne može biti veća od 46 dinara.

Ljajić je rekao da se uredba odnosi samo na jednu vrstu hleba, da na tržištu ima i jeftinijih i skupljih hlebova, a da tip "sava" ne može biti skuplji od propisane cene.

Vlada Srbije je prošle sedmice produžila Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, što znači da maksimalna cena ove vrste hleba ostaje 46 dinara. Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba T-500 stupila je na snagu 1. avgusta 2015. godine i važiće šest meseci, do 31. januara 2016. godine.

Pojedini trgovinski lanci ne poštuju uredbu

Nevladina organizacija "Zaštita potrošača" prošle sedmice je objavila rezultate svog istraživanja u kojima se tvrdi da pojedini trgovinski lanci ne poštuju vladinu uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba, pa je na policama sve više hleba manje gramaže.

U pojedinim trgovinskim lancima, dodaju oni, uopšte nema belog hleba težine 500 grama od brašna tipa 500, iako je uredbom Vlade Srbije propisano da od ukupne količine hleba koji trgovci nabavljaju 40 odsto mora biti baš ta vrsta hleba.


Izvori

Tanjug


Tagovi

Uredba o hlebu Rasim Ljajić Cena hleba Beli hleb Brašno tip 500

Da li podržavate proteste ratara u Srbiji?

1252

  • 10.08.2022. - 17.08.2022.

Glasova: 1193

Da, potpuno su opravdani 95,3%

Glasova: 44

Ne, nemaju prava da se žale 3,5%

Glasova: 15

Nisam upućen/a i ne zanima me 1,2%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Berba malina u selima podno Rudnika polako se privodi kraju, prinos i kvalitet opravdali očekivanja voćara a cena od oko 500 dinara za kilogram opravdala uloženo i donela berićet ovdašnjim seljanima. Zbog sve bolje cene podižu se i novi zas... Više [+]