Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • MK Group i Victoria Group
  • 09.07.2018. 12:40

Saradnja MK Group i Victoria Group

Kompanija MK Group započela je proces preuzimanja bankarskih kreditnih potraživanja prema članicama Victoria Group.

Foto: Victoria Group
  • 374
  • 17
  • 0

Kompanija MK Group započela je proces preuzimanja bankarskih kreditnih potraživanja prema članicama Victoria Group. Ova kompanija je od 2014. godine u procesu finansijskog restrukturiranja i reprograma otplate kredita, uz sprovođenje internih mera optimizacije poslovanja. Potpisan je ugovor sa kreditorima o preuzimanju kredita i očekuje se da će taj proces biti okončan u najskorijem roku. Dušan Radičević, direktor MK Group, izjavio je da ovo predstavlja poslovnu priliku za dalji razvoj obe kompanije i čitavog srpskog agrara.

"MK Group se odlučila za preuzimanje bankarskih potraživanja članica Victoria Group imajući u vidu sa jedne strane stratešku opredeljenost MK Group za dalja ulaganja u oblast poljoprivrede, i sa druge potencijal Victoria Group da uz zdrav biznis model i finansijsku konsolidaciju ostvaruje dobre rezultate na domaćem i inostranom tržištu", stoji u Victoria Group saopštenju.

Dodaje se da kompanija MK Group posluje u 70 opština u Srbiji, sa 35 godina poslovanja u agraru. Obrađuje 30.000 hektara u zemlji i ujedno je najveći izvoznik žitarica u Srbiji. Prihod koji ostvaruje u segmentu agrara je preko 600 miliona evra. Od 2015. godine, proširila je poslovanje i na Sloveniju, Hrvatsku i Crnu Goru. 

Victoria Group je jedna od najvećih agrobiznis kompanija u Srbiji u većinskom domaćem vlasništvu, čija je osnovna delatnost trgovina i prerada uljarica. Sarađuje sa preko 300 poljoprivrednih zadruga i 40.000 poljoprivrednika, a zapošljava preko 1.300 ljudi u kompanijama članicama. Danas je među najvećim neto izvoznicima Srbije, a proizvode od soje i suncokreta izvozi u preko 60 zemalja širom sveta.


Tagovi

MK Group Victoria Group Preuzimanje kredita Dušan Radičević Žitarice Uljarice


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.