Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodna poljoprivredna saradnja
  • 10.11.2016. 08:00

Sastanak ministra s ambasadorima Turske i Bugarske

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović razgovarao je s ambasadorima Turske i Bugarske u Beogradu Mehmetom Kemalo Bozajem i Radkom Todorov Vlajkovim. Tom prilikom pozitivno je ocenjena dosadašnja bilateralna saradnja u oblasti poljoprivrede i dogovorene buduće investicije.

  • 218
  • 27
  • 0

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović razgovarao je s ambasadorom Turske u Beogradu Mehmetom Kemalom Bozajem. Tokom razgovora pozitivno je ocenjena dosadašnja bilateralna i poljoprivredna saradnja dveju zemalja.

Takođe je konstatovano da postoje realne mogućnosti i kapaciteti za unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede. Potencijali za unapređenje saradnje naročito se prepoznaju u segmentu proizvodnje i prerade voća, što investitorima Turske otvara mogućnost da ulažu u agrobiznis sektor Srbije.

Višegodišnja uspešna saradnja Srbije i Bugarske

Ministar Branislav Nedimović s ambasadorom Bugarske

Malo kasnije Nedimović se sastao i sa ambasadorom Bugarske u Srbiji Radkom Todorov Vlajkovim. Tom prilikom su konstatovani višegodišnji dobri odnosi između dve susedne zemlje, kao i uspešna saradnja u oblasti poljoprivrede, kako u domenu robne razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, tako i u veterinarskoj i fitosanitarnoj oblasti, vodoprivredi, zaštiti životne sredine i mnogobrojnim programima prekogranične saradnje.

Veliki potencijali za realizaciju zajedničkih investicija u poljoprivredi

Radi unapređenja saradnje sagovornici su se saglasili da bi iskustva Republike Bugarske u procesu evropskih integracija bila od značajne pomoći srpskoj poljoprivredi, naročito u procesu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa pravnim tekovinama Evropske unije i prilagođavanja principima Zajedničke poljoprivredne politike EU. Na kraju razgovora je zaključeno da postoje i potencijali za realizaciju zajedničkih investicija u poljoprivredi jugoistočne i istočne Srbije.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Ministarstvo Poljoprivreda Ministarstvo poljoprivrede Srbija Branislav Nedimović Bugarska Radko Todorov Vlajkov Turska Mehmet Kemal Bozaj Evropska unija Investitori Investicije Prerađivačka industrija


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić