Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljopivrede
  • 04.06.2015. 16:30

Sastanak sa čelnikom EBRD-a za agrobiznis

Tokom sastanka predstavljena su tekuća ulaganja EBRD-a u agrobiznis u Srbiji, a bilo je reči i o nastavku uspešno započetih projekata.

  • 83
  • 2
  • 0

U Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, održan je sastanak ministarke poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežane Bogosavljević Bošković i direktora za agrobiznis Evropske banke za obnovu i razvoj, Žil Metetala.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Asocijacije proizvođača Aksereal iz Francuske, koja započinje svoje poslovanje u Srbiji u oblasti ratarstva.

Osvrt na tekuća ulaganja i rezultate projekata

Tom su prilikom predstavljena tekuća ulaganja Evropske banke za obnovu i razvoj u sektoru agrobiznisa u Srbiji, kao i pregled rezultata projekata, koje ova institucija realizuje sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine. Kao jedan od skorijih pozitivnih rezultata ove saradnje naglašeno je uspostavljanje sistema predžetvenog finansiranja u Srbiji, kao i planovi za buduće aktivnosti u okviru ovog projekta.

Najavljena buduća saradnja u oblasti zadrugarstva

Predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj i Ministarstva, tokom sastanka, posebno su naglasili potrebu za nastavkom ostalih uspešno započetih projekata, pre svega u oblasti uspostavljanja geografske oznake i oznake porekla poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kao i u oblasti unapređenja kvaliteta mesa. Ovom prilikom inicirana je i buduća saradnja Evropske banke za obnovu i razvoj, Asocijacije Aksereal i Ministarstva u oblasti zadrugarstva.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

EBRD Agrobiznis Ministarstvo poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković Žil Metetal Tekuća ulaganja Zadrugarstvo Aksereal Francuska Geografska oznaka Oznaka porekla Kvaliteta mesa

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer