Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Radovača
  • 19.11.2018. 16:00

Šljivovicu sa Uba vole i u Istri

Na Danima mladog maslinovog ulja u Vodnjanu, uz masline, degustirala se rakija Radovača.

Foto: Vedran Stapić
  • 420
  • 4
  • 0

Ovogodišnji 14. Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu u Istri bili su prilika da se uz masline degustira i rakija iz Srbije. Brend Radovača sa Uba već sedmu godinu ovde nalazi svoje mesto. Šljiva, dunja i kajsija iz destilerije Radoslava Atlića izbor su Istrijana, ali i turista, kojih u ovom kraju ima na pretek.

"U Istru su me doveli ljudi, koje smo sreli na sajmu u Novom Sadu. Upoznali smo ih, došli smo jedan put, a ovde smo već sedmu godinu za redom. Prezentovali smo voćne rakije. Ljudi su veoma zadovoljni. Očekujemo da napravimo dogovor za neku prodaju, pošto je ovo turistički kraj", kaže Atlić, koji je u ovom poslu već 17 godina.

Šljivovica omiljena među domaćinima i gostima

Kako dodaje, kupci su hoteli, restorani, odnosno ugostitelji, koji su "prva linija" do turista. Najinteresantnija im je šljivovica, koju rado biraju i gosti. Destilerija Atlić ima kapacitet 30 tona svih rakija. Odlično je opremljena, a ko želi da pogleda proizvodnju i da dobije više informacija, može da se najavi. 

Dani mladog maslinovog ulja okupljaju oko 20.000 posetilaca

Dani mladog maslinovog ulja (Giornate dell’olio d’oliva novello) je manifestacija koja okuplja oko 20.000 posetilaca. Dočekuje ih više od 100 izlagača, prvenstveno proizvođača maslinovih ulja, ali i drugih autohtonih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Ove godine održana je od 16. do 18. novembra. 

"Zadovoljni smo događajem, zato i dolazimo. Jako je lepo organizovano, energija je pozitivna i to je razlog zašto smo ovde već nekoliko godina", prenosi svoje utiske Radoslav Atlić.


Tagovi

Radovača Radoslav Atlić Rakija 14. Dani mladog maslinovog ulja Vodnjan Istra


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D