Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Regionalna saradnja
  • 08.09.2017. 08:15

Snažna podrška Grčke u oblasti ekologije

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan naglasio je da Grčka snažno podržava Srbiju u procesu evrointegracija, a naročito u pregovorima o Poglavlju 27. Tokom susreta srpskog ministra sa grčkim kolegama razgovaralo se o upravljanju otpadom, problemima u vezi sa otpadnim vodama, ublažavanju posledica klimatskih promena, bujica, suša i požara.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije
  • 365
  • 16
  • 0

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan sastao se tokom zvanične posete Atini sa ministrom grčke vlade zaduženim za ekologiju Sokratisom Famelosom i ministrom za podsticaje u poljoprivredi Janisom Cironisom.

Pokretanje ekoloških inicijativa u regionu

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju Vlade Srbije, Trivan je nakon sastanka izjavio da regionalna saradnja počinje upravo iz Grčke, za koju nas vezuju višedecenijski prijateljski odnosi. Ministar je istakao da će Srbija u predstojećem periodu pokrenuti različite ekološke inicijative u regionu, dodavši da će naša zemlja u tom poslu moći da računa na grčku podršku.

Značajna podrška Grčke u pregovorima o Poglavlju 27

Goran Trivan je naglasio da Grčka snažno podržava Srbiju i u procesu evrointegracija, a naročito u pregovorima o Poglavlju 27. Grčki ministar zadužen za ekologiju i zaštitu životne sredine Sokratis Famelos je prihvatio poziv našeg ministra da do kraja 2017. godine poseti Srbiju na čelu političko-poslovne delegacije, koju će činiti 20 grčkih kompanija koje posluju u oblasti životne sredine.

Zajednička borba protiv klimatskih promena

Tokom susreta srpskog ministra sa grčkim kolegama razgovaralo se o upravljanju otpadom, problemima u vezi sa otpadnim vodama, ublažavanju posledica klimatskih promena, bujica, suša i požara. Trivan je istakao da će jedno od najsnažnijih oružja za borbu protiv klimatskih promena u Srbiji biti pošumljavanje, koje će naše novoosnovano ministarstvo podržavati sa republičkog nivoa. Resorni ministar je zvaničnu posetu Atini nastavio razgovorima sa predstavnicima grčkog parlamenta.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije


Izvori

Vlada Republike Srbije


Tagovi

Goran Trivan Ministarstvo zaštite životne sredine Ekologija Agroklub Janis Cironis Zaštita voda Otpadne vode Klimatske promene Šumarstvo Sokratis Famelos Investicije Atina Beograd Poglavlje 27 Grčka Pošumljavanje Voda


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)