AgroKlub.rs

\

Poljoprivredne vesti

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Poljoprivredne vesti » Snažna podrška Grčke u oblasti ekologije

Snažna podrška Grčke u oblasti ekologije

Regionalna saradnja

Snažna podrška Grčke u oblasti ekologije

Datum: 08.09.2017. 08:15

Kategorija:

Poljoprivredne vesti

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan naglasio je da Grčka snažno podržava Srbiju u procesu evrointegracija, a naročito u pregovorima o Poglavlju 27. Tokom susreta srpskog ministra sa grčkim kolegama razgovaralo se o upravljanju otpadom, problemima u vezi sa otpadnim vodama, ublažavanju posledica klimatskih promena, bujica, suša i požara.

Ministar zaštite životne sredine Srbije Goran Trivan sastao se tokom zvanične posete Atini sa ministrom grčke vlade zaduženim za ekologiju Sokratisom Famelosom i ministrom za podsticaje u poljoprivredi Janisom Cironisom.

Pokretanje ekoloških inicijativa u regionu

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju Vlade Srbije, Trivan je nakon sastanka izjavio da regionalna saradnja počinje upravo iz Grčke, za koju nas vezuju višedecenijski prijateljski odnosi. Ministar je istakao da će Srbija u predstojećem periodu pokrenuti različite ekološke inicijative u regionu, dodavši da će naša zemlja u tom poslu moći da računa na grčku podršku.

Značajna podrška Grčke u pregovorima o Poglavlju 27

Goran Trivan je naglasio da Grčka snažno podržava Srbiju i u procesu evrointegracija, a naročito u pregovorima o Poglavlju 27. Grčki ministar zadužen za ekologiju i zaštitu životne sredine Sokratis Famelos je prihvatio poziv našeg ministra da do kraja 2017. godine poseti Srbiju na čelu političko-poslovne delegacije, koju će činiti 20 grčkih kompanija koje posluju u oblasti životne sredine.

Zajednička borba protiv klimatskih promena

Tokom susreta srpskog ministra sa grčkim kolegama razgovaralo se o upravljanju otpadom, problemima u vezi sa otpadnim vodama, ublažavanju posledica klimatskih promena, bujica, suša i požara. Trivan je istakao da će jedno od najsnažnijih oružja za borbu protiv klimatskih promena u Srbiji biti pošumljavanje, koje će naše novoosnovano ministarstvo podržavati sa republičkog nivoa. Resorni ministar je zvaničnu posetu Atini nastavio razgovorima sa predstavnicima grčkog parlamenta.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine Srbije

Broj pregleda članka: 313; Uspešnost članka: 41.65

Izvor: Vlada Republike Srbije

Tagovi: Ekologija, Grčka, Voda, Agroklub, , Investicije, Šumarstvo, Zaštita voda, Beograd, Otpadne vode, Pošumljavanje, Klimatske promene, Poglavlje 27, Goran Trivan, Ministarstvo zaštite životne sredine, Janis Cironis, Sokratis Famelos, Atina

Ključne reči članka: snazna, podrska, grcke, u, oblasti, ekologije, životne, sredine, grčke, životne sredine


Marinko Tica

Svi tekstovi autora

Autor Marinko Tica

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.