Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • SPOS
  • 16.03.2020. 17:00

SPOS: Otkazano otvaranje pogona "Naš med", a na pčelinjak samo uz oprez

Predsednica Vlade je rekla da će i Srbija dozvoliti isto što i Italija i Austrija, sa posebnim naglaskom na maksimalne mere opreza i poštovanje svih preporuka koje utiču na smanjenje verovatnoće zaražavanja novim virusom, koji pre svega dramatično pogađa starije stanovništvo.

Foto: Julijana El Omari
  • 174
  • 7
  • 0

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) kontaktirao je predsednicu Vlade Anu Brnabić i zamolio da se i u Srbiji dozvoli kretanje pčelarima starijim od 65 godina do pčelinjaka, kao što su učinile Italija i Austrija koje su takođe uvele vanredno stanje, navodi se na sajtu SPOS-a.

Kako se zaštititi od korona virusa i šta u slučaju pojave simptoma?

Predsednica Vlade je rekla da će i Srbija dozvoliti isto što i oni, sa posebnim naglaskom na maksimalne mere opreza i poštovanje svih preporuka koje utiču na smanjenje verovatnoće zaražavanja novim virusom, koji pre svega dramatično pogađa starije stanovništvo.

Povećajte unos pčelinjih proizvoda

Stoga, SPOS preporučuje pčelarima da na pčelinjak idu sa punim oprezom, ne zadržavajući se nigde uz put i ne kontaktirajući ni sa kim, već da od kuće idu pravo na pčelinjak, tamo odrade sezonski posao, i takođe se vrate pravo kući. Prilikom kupovine benzina, koristite bezgotovinski način plaćanja, a nakon plaćanja obavezno dezinfikujte ruke. Ako još neko od ukućana koristi vaše vozilo, pre upotrebe ga obavezno dezinfikujte u meri u kojoj je to moguće, preporuke su SPOS-a.

Povećajte unos pčelinjih proizvoda, jer je poznato da pomažu u borbi protiv virusnih infekcija, jer održavaju imunski sistem na zavidnom nivou, te se organizam lakše bori sa svim vrstama infekcija. 

Takođe, u dogovoru između nadležnih iz SPOS-a i premijerke zaključeno je da se svečano otvaranje Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a "Naš med" doo, koje je bilo zakazano za 27. mart, otkaže, navodi se na sajtu.


Izvori

SPOS


Tagovi

Pogon Naš med Pčelinjak Korona virus Mere prevencije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...