• Fitosanitarna inspekcija
  • 02.02.2019. 16:00

Sprečen uvoz trulog krompira u Srbiju

Fitosanitarna inspekcija Ministarstva poljoprivrede u koordinaciji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova sprečila je pokušaj ilegalnog uvoza trulog krompira u Republiku Srbiju.

Foto: Pixabay / Hans
  • 386
  • 19
  • 0

Osumnjičeni S.Z., vozač kamiona koji je prevozio teret, najpre je pokušao da preko graničnog prelaza Horgoš uveze krompir koji je sa 20 odsto bio zahvaćen truleži.

Nakon izdavanja rešenja o zabrani ulaska u zemlju od strane fitosanitarnog inspektora kojim je anuliran sertifikat, a kamion vraćen nazad, isto vozilo odlazi na GP Batrovci i sa kopijom sertifikata pokušava ponovo da uđe u zemlju. 

"Fitosanitarni inspektori su o tome obavestili PU Sremska Mitrovica usled čega je kamion koji je u tom trenutku bio parkiran na GP Batrovci kod prostorija fitosanitarne inspekcije oduzet, a vozač S.Z. uhapšen. Firma koja je nameravala da uveze robu je Mambikom agrar doo sa Novog Beograda" saopštavaju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.


Autorka

Slađana Aničić

Slađana Aničić

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi