Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saradnja sa Holandijom
  • 09.07.2015. 12:30

Srbija nastavlja uspešnu saradnju sa Holandijom

Dosadašnja Saradnja Srbije i Holandije ocenjena je kao veoma uspešna, posebno u oblasti razvoja i uspostavljanja proizvođačkih organizacija. Broj holandskih preduzeća u Srbiji raste.

  • 67
  • 5
  • 0

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežana Bogosavljević Bošković primila je u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Holandije u Srbiji Lorana Luisa Stokvisa.

Tom je prilikom ocenila dosadašnju saradnju dve zemlje kao izuzetno uspešnu, posebno u oblasti razvoja i uspostavljanja proizvođačkih organizacija na čijem se zakonskom okviru uveliko radi. Stručnjaci za organizaciju tržišta iz Holandije će nastaviti saradnju sa našim stručnim službama, kako bi koncept proizvođačkih organizacija, po kojima je Holandija poznata, u što kraćem roku počeo da funkcioniše i u Srbiji.

Ministarka je prihvatila poziv ambasadora Stokvisa da, u oktobru ove godine, u Čačku, otvori stručni seminar o proizvodnji krompira, a u novembru, stručni skup o poljoprivrednim stručnim službama, a koji se organizuju u saradnji sa ambasadom Kraljevine Holandije.

Ambasador Kraljevine Holandije Loran Luis Stokvis je saradnju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i ambasade Kraljevine Holandije takođe ocenio kao izuzetno uspešnu i tom prilikom ponudio dalju pomoć, posebno u izradi akcionog plana za pregovaračka poglavlja 11, 12 i 13.

Raste broj holandskih preduzeća u Srbiji

Stokvis je istakao i da se broj holandskih preduzeća koja posluju u Srbiji povećao i da ih je trenutno 15. Najveći deo njih posluje u oblasti poljoprivrede, i to u proizvodnji semenskog i sadnog materijala, opreme za preradu mesa, voća, staklenika i mehanizacije.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Holandija Poljoprivreda Semenski i sadni materijal Prerada mesa Voće Staklenici Mehanizacija Loran Luis Stokvis Snežana Bogosavljević Bošković

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U dvorištu Vinete Šinke, domaćice iz Knjaževca koja već par godina pravi najukusnije namaze i džemove od raznih vrsta voća, ali i cveća. Uskoro na Agroklub-u!