Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Institut BioSens
  • 28.04.2017. 15:35

Srebrna medalja za projekat FRACTALS

Projekat FRACTALS Instituta BioSens i Vojvođanskog IKT klastera (VOICT) osvojio je srebrnu medalju na evropskom takmičenju "Best Living Lab Project 2016 Award".

Foto: igor stevanovic / Bigstock
  • 500
  • 24
  • 0

Projekat FRACTALS Instituta BioSens i Vojvođanskog IKT klastera (VOICT) osvojio je srebrnu medalju na evropskom takmičenju "Best Living Lab Project 2016 Award". Prvo mesto osvojeno je u konkurenciji od 22 projekta iz cele Evrope.

Kroz ovaj projekat, koji finansira Evropska komisija, omogućeno je da u 43 mala i srednja IKT preduzeća iz cele EU, od čega 13 iz Srbije, bude uloženo 5,52 miliona evra za razvoj FIWARE aplikacija u poljoprivredi.

Prva živa laboratorija

Institut BioSens osnovao je 2013. godine prvu živu laboratoriju za preciznu poljoprivredu (eng. Living Lab in Precision Agriculture - PA4ALL) u Srbiji. Ona je i jedina u Evropi u oblasti precizne poljoprivrede.

PA4ALL omogućava da se u realnim uslovima, na terenu, testiraju nova rešenja i prototipovi iz oblasti informacionih tehnologija primenjenih u poljoprivredi.

Dodela nagrade u Poljskoj

Organizator, Evropske mreže živih laboratorija (eng. European Network of Living Labs), nagradu će dodeliti na manifestaciji "Open Living Lab Days" od 29. avgusta do 1. septembra u Krakovu, u Poljskoj.

Foto: igor stevanovic / Bigstock


Tagovi

FRACTALS BioSens Vojvođanski IKT klaster European Network of Living Labs PA4ALL


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.