Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPA program - ForestFlow
  • 11.10.2017. 08:00

Srem: Počela obnova kanala i atarskih puteva

Obnova dela kanalske mreže i atarskog puta je deo IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Hrvatska i projekta "Forest protects from floods" (ForestFlow), koji traje preko godinu dana, a obuhvata različite aktivnosti koje će doprineti bržem oporavku stanovnika Srbije i Hrvatske, nakon poplavnog talasa u poplavljenim područjima.

Foto: JP Vojvodinašume
  • 244
  • 10
  • 0

Javno preduzeće "Vojvodinašume" zajedno sa partnerima iz susedne Hrvatske počelo je obnovu kanalske mreže, atarskih puteva i objekata oštećenih u majskim poplavama iz 2014. godine u pograničnoj oblasti šumskog basena Spačva-Bosut u Sremskom okrugu i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Doprinos bržem oporavku od poplava iz 2014.

Obnova je deo IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Hrvatska i projekta "Forest protects from floods" (ForestFlow), koji traje preko godinu dana, a obuhvata različite aktivnosti koje će doprineti bržem oporavku stanovnika Srbije i Hrvatske, nakon poplavnog talasa u poplavljenim područjima.

Rekonstrukcija alternativnog puta ka Jameni

Na području Šumskog gazdinstva "Sremska Mitrovica", takođe je počela rekonstrukcija puta dužine 3,9 km od magistralnog puta ka graničnom prelazu do ulaza u šumu "Puk". Taj put je važan, jer u slučaju potrebe može da posluži i kao alternativni put za mesto Jamena, kao što je bilo 2014. godine, kada je zbog velikih poplava pod vodom bio glavni put za to sremsko selo, a može da bude i linija odbrane od poplava u slučaju visokih voda.

Uređenje hidromelioracionog sistema Lipac

Istovremeno je počelo i na uređenje dela kanalske mreže u tom području i to kanala II i III reda hidromeliracionog sistema "Lipac" podsistema "Obošnica", a projektom je planirano i postavljenje automatske vodomerne stanice na Bosutu kod mesta ulivanja Studve u Bosut. Svi radovi su počeli u predviđenim terminima i po dinamičkom planu, a kako je saopšteno, od njihove realizacije će korist imati JP "Vojvodinašume" i JVP "Vode Vojvodine", ali i stanovništvo koje živi u blizini područja gde se obavljaju radovi.

Foto: JP Vojvodinašume


Izvori

Vojvodinašume


Tagovi

IPA Projekat Vojvodinašume Sremska Mitrovica Sremski okrug Vukovarsko-srijemska županija Srbija Hrvatska Forest protects from floods ForestFlow Agroklub Jamena Kanali Atarski putevi Vode Vojvodine Međunarodna saradnja Lipac


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.