Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bale sena
  • 04.02.2018. 15:00

Sremci pomogli stočaru sa Stare planine

Danila Krstića iz sela Štritarac na obroncima Stare planine suša je sprečila da pripremi hranu za ovce. Sremci iz Donjeg Tovarnika su priskočili u pomoć!

Foto: markusspiske / Pixabay
  • 1.350
  • 66
  • 0

Poljoprivrednici iz Donjeg Tovarnika u opštini Pećinci, za nekoliko dana prikupili su 650 bala sena, koje su namenili Danilu Krstiću iz sela Štritarac na obroncima Stare planine. Suša ga je sprečila da pripremi dovoljno hrane za zimu za svojih 30 ovaca.

Zajednička pomoć u nevolji

Sremci su za nevolju ovog stočara čuli preko medija, u akciju se uključio i Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede, koji je ponudio prevoz hrane do Knjaževca. Autoprevoznik Bata trans iz Trešnjevca u Banatu obezebedio je, besplatno, kamion.

"Ova količina sena mi u potpunosti rešava problem sa prehranjivanjem stada i to ne samo do proleća, već mnogo duže. U ovom trenutku ovce se jagnje i stado se uvećava, a zahvaljujući humanosti poljoprivrednika Donjeg Tovarnika, moći ću da održim stado i zato mi ova pomoć neizmerno znači", rekao je za Dnevnik Kostić.

Sremci odvojili od svojih rezervi

Donaciju je uručio Milan Aleksić, predsednika Saveta MZ Tonji Tovarnik, koji je rekao da su poljoprivrednici, i pored suše koja ih je takođe zadesila, pokazali spremnost da iz svojih rezervi za zimu izdvoje koliko mogu i tako pomognu Danilu.

Foto: markusspiske / Pixabay


Izvori

Dnevnik.rs


Tagovi

Danilo Krstić Milan Aleksić Seno Ovce Donji Tovarnik Srem Stara planina


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.