Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Trg mladih poljoprivrednika
  • 19.06.2018. 08:15

Sremska Mitrovica: Mladi proizvođači dobili svoju pijacu

Osnovni cilj Trga mladih poljoprivrednika je podrška novim generacijama proizvođača u plasmanu proizvoda.

Foto: Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica
  • 335
  • 15
  • 0

Trg mladih poljoprivrednika predstavlja svojevrsnu pijacu, koja je zahvaljujući Agenciji za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica postavljena  na Trgu Vojvođanskih brigada u ovom mestu. Otvorena je za sve kupce do 1. septembra. Osnovni cilj jeste podrška novim generacijama proizvođača u plasmanu proizvoda.

"Odlučili smo se da se nadovežemo na republičke i pokrajinske mere. Mladim poljoprivrednicima i ženama koje se bave poljoprivredom obezbedili smo prodajne tezge, na period nešto kraći od tri meseca, u gradskom jezgru Sremske Mitrovice. Pet mladih poljoprivrednika i jedna poljoprivrednica, moći će da prodaju isključivo proizvode za čiju su proizvodnju registrovani. Prihvatljivi sektori su voćarstvo, povrtarstvo i pčelarstvo, tako da se na tezgama mogu naći sveže jabuke, maline, tikvice, paradajz i paprika, domaći sokovi i likeri, med i ostali pčelarski proizvodi. Kako tokom sezone budu stizale nove povrtarske i voćarske kulture, tako će se i tezge na Trgu mladih poljoprivrednika dopunjavati novim proizvodima", rekao je Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj.

Trg
Petar Samardžić (skroz levo), sa mladim proizvođačima

Sjajan način za put do kupaca

Da je ovo sjajan način da proizvodi mladih proizvođača nađu put do kupca, a samim tim i da ostvare zaradu, slaže se i Momčilo Uzelac, poljoprivrednik iz Sremske Mitrovice. Smatra da je ovo veoma bitno za poljoprivredu uopšte, jer, kako kaže, jedno je proizvesti robu, a totalno drugo istu prodati:

"Na ovaj način nama se pruža mogućnost da zaradimo nešto više, nego što bi to prodajom na veliko. Ujedno, Mitrovčani imaju priliku da se upoznaju sa kvalitetnom robom koju nudimo mi lokalni poljoprivredni proizvođači, tako da mislim da smo svi na dobitku".


Tagovi

Pijaca Sremska Mitrovica Petar Samardžić Agencija za ruralni razvoj Momčilo Uzelac Trg mladih poljoprivrednika


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.


Partner

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica

Svetog Dimitrija 6, 22000 Sremska Mitrovica, Srbija
tel: +38122610573, e-mail: info@arrsm.rs web: http://www.arrsm.rs/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao