Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petar Matijević
  • 24.11.2015. 11:30

Srpski biznismen kupio oranice u Hrvatskoj

Vlasnik Industrije mesa "Matijević", Petar Matijević, kupovinom 1.500 ha oranica u Hrvatskoj postao je prvi srpski biznismen koji u toj zemlji ima oranice.

  • 69
  • 2
  • 0

Vlasnik Industrije mesa "Matijević", Petar Matijević izjavio je da je kupovinom dve poljoprivredne zadruge u Hrvatskoj sa 1.500 hektara poljoprivrednog zemljišta postao prvi srpski biznismen koji u Hrvatskoj ima oranice.

"Prvi sam srpski biznismen koji je kupio poljoprivredno zemljište u Hrvatskoj i ujedno najveći vlasnik oranica u toj zemlji. Ima hrvatskih kompanija koje obrađuju znatno veće površine ali ih uzimaju u zakup, nemaju ih u vlasništvu", rekao je Matijević, a prenosi agencija Beta.

Matijević nije želeo da kaže koliko ga je koštalo preuzimanje zadruga "Jankovci" u Starim Jankovcima i "Negoslavci" u istoimenom mestu u Vukovarsko-sremskoj županiji. On je sa oko 27.000 hektara obradive površine i najveći vlasnik oranica u Srbiji.

Matijević je o kupovini tih zadruga pregovarao i pre dve godine, sa većinskim vlasnikom ovih zadruga, biznismenom Enverom Moralićem, ali posao tada nije realizovan. Uz njive u Starim Jankovcima i Negoslavcima, Matijević je kupio i mehanizaciju i skladišne kapacitete, koji su u sastavu pomenutih zadruga.

Foto; depositphotos.com; yeti88


Izvori

beta.rs


Tagovi

Petar Matijević Kupivina Oranica Hrvatska Srpski biznismen Enver Moralić Poljoprivredno zemljište Oranice Negoslavci Jankovci