Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministar poljoprivrede
  • 27.10.2022. 09:00

Srpski poljoprivrednici zvanično dobili ministarku - šta sada?

Za resor poljoprivrede izabrana je Jelena Tanasković koja je zajedno sa ostalim ministrima podnela zakletvu.

Foto: Instagram/jelenatanaskovićofficial
  • 764
  • 220
  • 0

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su sinoć novu Vladu, za koju je od ukupno 225 glasalo 157 poslanika, protiv 68, dok uzdržanih i onih koji nisu želeli da glasaju nije bilo. Premijerka, sada u trećem mandatu, Ana Brnabić u svom ekspozeu je navela, između ostalog, da nikada nismo imali veći budžet za poljoprivredu i istakla ulaganja u sisteme za navodnjavanje, automatsku protivgradnu zaštitu i ulaganje u organsku proizvodnju.

Za resor poljoprivrede izabrana je Jelena Tanasković koja je zajedno sa ostalim ministrima podnela zakletvu:

"Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije".

Ko je Jelena Tanasković?

Podsetimo, Tanaskovićeva je rođena 1976. godine u Beogradu, a po obrazovanju je diplomirani ekonomista sa iskustvom u sektoru bankarstva u privatnom sektoru. 

Radno iskustvo započela je 2003. godine u privatnoj spoljnotrgovinskoj firmi u sektoru za finansije. U junu 2018. godine postaje državna sekretarka u Ministarstvu finansija zadužena za različite Sektore, kao i Upravu za trezor, Upravu za javni dug i Poresku upravu.

Imenovana je 2020. godine za članicu Nadzornog odbora "Dunav osiguranja" zaduženu za finansije, kao i za državnu sekretarku u Ministarstvu zaštite životne sredine zaduženu za kapitalne projekte, finansije i međunarodnu saradnju. Takođe, bila je i koordinatorka za klaster 4 Poglavlja 27 - Zelena agenda i održivo povezivanje, navodi se u biografiji na sajtu Vlade.

Šta biste poručili novoj ministarki, ostavite nam u komentaru ispod teksta.


Tagovi

Jelena Tanasković Ministarka poljoprivrede Ana Brnabić Subvencije u poljoprivrede


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...