Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EC-Steer
  • 10.05.2022. 16:30

Steketee okvir za širu primenu kultivatora - ima kamere i džojstik

Može da se koristi na bilo kom priključku za okopavanje pretvarajući ih u radne mašine sa džojstikom ili kamerom za detekciju korova.

Foto: Lemken
  • 107
  • 27
  • 0

Iz LEMKEN-a dolazi novi inovativni paralelni okvir Steketee EC-Steer koji se može koristiti na bilo kojem priključku za okopavanje odnosno kultivaciju pretvarajući ih u radne mašine sa džojstikom ili kamerom za detekciju korova.

"Jednostavna je to opcija za poljoprivrednike koji žele da nadograde svoju postojeću tehnologiju okopavanja ili se prebace na drugi sistem", navodi LEMKEN u svom saopšenju.

Dakle, ovaj se okvir priključuje u tri tačke, što omogućuje precizno upravljanje tokom rada sa otvorenim stabilizatorima donje poluge na traktoru.

"Nikakvi se bočni pomaci ne prenose između vozila i okvira upravljača", pojasnili su iz ove kompanije.

Dostupne su dve verzije

Vozači upravljaju mašinom iz traktora pomoću upravljačkog džojstika ili sistema Ic-Light kamere koja omogućava priključku da razlikuje kultivisane biljke od korova na osnovu različitih nijansi zelene ili RGB spektra boja. Kao rezultat toga on može da radi automatski na udaljenosti dva centimetra od biljke.

Ovako izgleda Steketee okvir (Foto: LEMKEN)

"Paralelni upravljački okvir dostupan je kao deo standardnih mašina Steketee-a ili samostalna jedinica koje se može koristiti za nadogradnju svih ostalih mašina za okopavanje", napomenuli su iz LEMKEN-a.

Ovaj okvir dolazi u dve verzije. EC-Steer 7 prikladan je za mašine težine do 2,5 tone i radne širine do šest metara. Njegov otvoreni način priključivanja u tri tačke ima prednost da se kamera može postaviti centralno na okvir kako bi se pokrilo široko vidno polje. Druga verzija je EC-Steer 9 sa ojačanim okvirom koja je prikladna za veće mašine sa radnom širinom do devet metara i težinom do četiri tone.


Tagovi

Lemken EC-Steer Steketee Okopavanje Kultivator Okvir


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Bulevar Jovana Dučića 2, 21000 Novi Sad, Srbija
tel: +381 69 780 345, e-mail: slavkovic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Unutrašnjost drevnog manastira Svetog Nikole u Vranju.