Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplava
  • 16.03.2016. 14:00

Šteta od poplava u Trsteniku 172 miliona dinara

Na poplavljenim usevima i oranicama na području Trstenika šteta je veća od 172 miliona dinara, saopštila je danas opštinska uprava.

  • 174
  • 7
  • 0

Na poplavljenim usevima i oranicama na području Trstenika šteta je veća od 172 miliona dinara, saopštila je danas opštinska uprava.

Zapadna Morava poplavila je oko 1.200 hektara na području Trstenika, a više od polovine tog zemljišta čine usevi i oranice. Prema rečima predsednika opštine Trstenik Miroslava Aleksića, najveću štetu pretrpeli su proizvođači voćnog i sadnog materijala. "Prema prvim procenama, šteta na voćnom i sadnom materijalu iznosi 90 miliona dinara. Zapadna Morava izlila se na 787 hektara poljoprivrednog zemljišta i nanela štetu na usevima i povrtarskim poljoprivrednim kulturama", kazao je Aleksić.

On je istakao da je ponovo stradala i plastenička proizvodnja koja je za mnoge poljoprivrednike u Trsteniku osnovni izvor prihoda. "Pod vodom su se našli i plastenici koji su dobijeni iz donacije nakon poplava 2014. godine, poplavljene su i tek obnovljene kuće jer je država nakon 2014. malo toga uradila na preventivi", rekao je Aleksić i dodao da će konačna procena štete biti poznata nakon što nadležna komisija završi obilazak svih poljoprivrednih gazdinstava.

U Trsteniku su nedavne poplave ugrozile i 10 porodičnih kuća u kojima je u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje urađena dezinfekcija. Građani štete na poljoprivrednim i građevinskim objektima mogu da prijave u Uslužnom centru Opštine Trstenik i mesnim kancelarijama do kraja marta.

Foto:pixabay.com


Izvori

beta.rs


Tagovi

Poplavljene oranice Trstenik Miroslav Aleksić Plastenička proizvodnja Štete od poplava

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.