Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stipendija
  • 15.10.2020. 12:00

Stigli rezultati konkursa za studente, izabran stipendista Agrokluba!

Nakon analize prijava studenata na konkurs za Agroklub stipendiju, stručni je žiri izabrao Dimitrija Jovanovića iz Zrenjanina, studenta četvrte godine Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu

Foto: Dimitrije Jovanović
  • 583
  • 28
  • 2

Poljoprivredni portal Agroklub ove godine raspisao je prvi konkurs za stipendiju u vrednosti od 75.000 dinara namenjen studentima završnih godina, sa ciljem prepoznavanja i promovisanja mladih kadrova - budućih poljoprivrednih novinara!

Tokom perioda od 9. septembra do 9. oktobra tražili smo studente žurnalistike koji imaju afiniteta ka temama sektora proizvodnje hrane i dešavanja u agraru, ali i one poljoprivrede ili veterine koji imaju sklonosti prema medijima, pisanju i/ili fotografiji.

Želiš li studentsku stipendiju Agrokluba? Klikni, pročitaj i prijavi se

Pristigle su mnoge prijave tekstova i video materijala, a žiri Agrokluba imao je zahtevan zadatak  - izabrati najboljeg! Zainteresovani su se javili iz Vojvodine, Mačvanskog i Moravičkog okruga, ali i iz Beograda. Pisali su o sajmovima, proizvođačima, prinosima i uzgoju, fakultetskim aktivnostima ...

Dimitrije Jovanović - prvi stipendista Agrokluba

Nakon analize prijava svih studenata na konkurs za Agroklub stipendiju, za najboljeg između brojnih kandidata stručni je žiri izabrao Dimitrija Jovanovića iz Zrenjanina, studenta četvrte godine Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu smera Fitomedicina.

Verica Matić i Dimitrije Jovanović na potpisivanju ugovora

Izabrani je za vreme srednje škole i studija sticao i radna iskustva, čime je nadograđivao svoje prethodno teorijsko znanje u biljnoj proizvodnji, ali i u stočarstvu. Kaže kako je fitomedicinu upisao jer smatra da njome zalazi u sve grane agrara, a važi za najboljeg studenta ovog smera u svojoj generaciji.

Smatra da danas važnu ulogu imaju upravo novinari, društvene mreže i portali koji treba da prenesu što jasniju sliku o trenutnom stanju na terenu, baš kao i poljoprivredne savetodavne stručne službe i privatni savetodavci - u vidu obaveštavanja poljoprivrednih proizvođača.

Tokom trajanja stipendije Dimitrije će imati priliku da stekne nova znanja i iskustva izveštavanja o poljoprivredi kroz uključenost u rad informacionog sistema Agroklub, a mi mu ovim putem želimo dobrodošlicu u naš tim i srećan rad!


Tagovi

Agroklub stipendija Konkurs Dimitrije Jovanović Stipendisti


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Postavljanje kablova na rendžer zalivnom sistemu, pred predstojeću sezonu. Rendžeri su pokretne mašine za navodnjavanje, a vodu zahvataju iz kanala preko pumpnog agregata. Iz rasprskivača koji su postavljeni duž mašine voda se raspoređuje p... Više [+]