Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program mera
  • 16.04.2020. 09:00

Stiže podrška za poljoprivredna gazdinstva?

Kao što znate, ekonomske mere se primenjuju na ona poljoprivredna gazdinstva koja vode knjige, na preduzetnike i na one koji imaju svoja preduzeća, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Foto: Julijana El Omari
  • 15.423
  • 769
  • 0

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali najavio je usvajanje dve uredbe, koje se odnose na primenu garancijske šeme sa poslovnim bankama u iznosu od dve milijarde evra, kao i na podršku poljoprivrednim gazdinstvima od 2,6 milijardi dinara, prenosi se na sajtu Vlade.

"Uredba o primeni garancijske šeme sa poslovnim bankama u iznosu od dve milijarde evra naći će se na sednici Vlade i već od ponedeljka krećemo u njenu implementaciju", rekao je ministar.

Pred Vladom će se naći i uredba o podršci poljoprivrednim gazdinstvima, a reč je o dodatnih 2,6 milijardi dinara, što ide preko Uprave za agrarna plaćanja, u okviru Ministarstva poljoprivrede.

Program mera pomoći agraru: krediti i podrška za mlekare i povrtare

"Kao što znate, ekonomske mere se primenjuju na ona poljoprivredna gazdinstva koja vode knjige, na preduzetnike i na one koji imaju svoja preduzeća."

Sredstva i za privredna društva koja obavljaju poljoprivrednu delatnost

S druge strane, Fond za razvoj Republike Srbije već je počeo da prima zahteve privrednika koji konkurišu za povoljne kredite u okviru Programa finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima izazvanim pandemijom COVID – 19. Za ove namene izdvojeno je oko 200 miliona evra, a zahtevi se podnose elektronski na adresu prijemzahteva_covid19@fondzarazvoj.rs

Dok drugi otpuštaju - Milorad Gajić iz Loznice zapošljava

Kako se navodi na sajtu PKS-a, pravo na korišćenje sredstava imaju preduzetnici, zadruge, mikro, mala i srednja privredna društva koja su u većinskom privatnom ili zadružnom vlasništvu i koja obavljaju proizvodnu, uslužnu, trgovinsku ali i poljoprivrednu delatnost.

Na sajtu Fonda za razvoj Srbije nalaze se detaljne informacije o Programu, uslovi konkursa i neophodna dokumentacija za prijavu.


Tagovi

Program mera pomoći Poljoprivreda Srbije Siniša Mali Uprava za agrarna plaćanja Garancijaska šema Podrška poljoprivredi Povoljni krediti


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...