Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Raspodela državnog zemljišta
  • 07.05.2015. 14:09

Stočari nezadovoljni raspodelom državne zemlje

Stočari zrenjaninskog kraja nezadovoljni su raspodelom državnog zemljišta.

Foto: freedigitalphotos.com
  • 74
  • 3
  • 0

Stočari u Zrenjaninu iskazali su svoje nezadovljstvo najavom raspodele državnog zemljšta na predstojećim licitacjama. Prema pisanju portala Novosati.rs, na licitacijama će se naći 22.457 hektara državnih oranica, a pravo prečeg zakupa ostvarila su 84 stočara. Zbog podsticaja proizvodnje, a po principu računanja takozvanog uslovnog grla u tovu, pripada im 8.392 hektara zemlje, livada i pašnjaka.

No, ono što je posebno razljutilo stočare jest činjenica da je većina njih dobila zemlju udaljenu i nekoliko desetina kilometara o mesta boravka. Među njima je i najveći proizvođač mleka u Vojvodini, čija farma dnevno proizvede i 1.000 litra mleka, Jugoslav Tomić. Ovom je stočaru pripao pašnjak udaljen više od 30 kilometra od mesta na kojem se nalazi farma, pa je logično što se pita na koji način da otera krave na tako udaljen pašnjak.

U gradskoj komisiji za licitaciju državnog zemljišta tvrde da su svesni problema, no zemlje u nekim mestima jednostavno nema dovoljno pa su morali primeniti ovakva rešenja.

Foto: freedigitalphotos.com


Tagovi

Stočari Farme Zrenjanjin Pašnjaci Zemljišta Jugoslav Tomić Proizvođač mleka Vojvodina Podsticanje proizvodnje Livade Pravo prečeg zakupa

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D