Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bezbednost hrane
  • 21.04.2019. 16:00

Strožija pravila u cilju bezbednosti hrane

Inspektori će biti raspoređeni i na ostalim prelazima gde su prisutni fitosanitarni i veterinarski inspektori, koji odgovorno obavljaju svoj posao i ne dozvoljavaju ulazak sumnjivih roba.

Foto: Bigstockphoto/VOROPAY
  • 81
  • 3
  • 0

Kako bi se bezbednost hrane pojačala, ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, najavio je zapošaljavanje novih inspektora, ali i da će biti pojačana kontrola na graničnim prelazima, kako navodi Mondo.rs.

Na konferenciji "Budućnost hrane - Budućnost zdrave Srbije", u Beogradu, ministar je rekao da će novi inspektori biti u okviru Uprave za zaštitu bilja i u Uprave za veterinu, u čitavoj Srbiji. Istaknut je značaj pokrivenosti glavnih graničnih prelaza, na kojima ulazi hrana u Srbiji. Posebno su značajni granični prelazi na Batrovcima, Horgošu i Gradini.

Kontrola robe koja ulazi u Srbiju

Inspektori će biti raspoređeni i na ostalim prelazima gde su prisutni fitosanitarni i veterinarski inspektori, koji odgovorno obavljaju svoj posao i ne dozvoljavaju ulazak sumnjivih roba, proveravajući pri tom kvalitet robe koja je dozvoljena na području Srbije.

"Ovo predstavlja deo stvaranja institucionalnog ambijenta.  Ne vrede ni svi propisi ako nemate alate, opremu i ako nemate ljude", rekao je Branislav Nedimović.

Ministar je pojasnio da će novi inspektori biti potpuno obučeni u skladu sa svim direktivama EU koje se tiču bezbednosti hrane. "To je naš zalog za narednih 20 godina", istakao je ministar.

Bezbednost hrane u fokusu Ministarstva

Naglasio je da je tema bezbednosti hrane apsolutno u fokusu Ministarstva poljoprivrede za tekuću, 2019. godinu.

"Bezbednost hrane kompleksna je tema, koja se tiče i kvaliteta života naših građana, ali i isto tako i toga šta možemo da izvezemo iz Srbije", naglasio je Nedimović.


Izvori

Mondo.rs


Tagovi

Bezbednost hrane Ministarstvo poljoprivrede Inspekcije Branislav Nedimović Hrana


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D