Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Državno poljoprivredno zemljište
  • 26.09.2015. 14:00

Subotica izdaje 2.000 ha zemljišta u zakup

Prosečna početna cena ovogodišnjih licitacija, koje su zakazane za 12. i 13. oktobar, iznosi 31.500 dinara po hektaru godišnje.

Foto: depositphotos.com/ilozavr
  • 90
  • 3
  • 0

Lokalna samouprava u Subotici raspisala je danas oglas za izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta ukupne površine oko 2.000 hektara putem licitacija.

Kako je izjavio član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac, skoro polovina površina koje će biti ponuđena predstavlja peskovito zemljište u zaštićenom području. Sporno takozvano "crkveno zemljište" biće delimično izuzeto iz licitacija, jer su na snazi privremene mere zabrane raspolaganja.

Licitacije zakazane za 12. i 13. oktobar

Na zemljištu koje koristi Subotička biskupija i dalje na snazi privremena mera zabrane raspolaganja, dok je u slučaju pravoslavne crkve većina parcela pod privremenom zabranom, osim jedne za koju očekuje da će do samih licitacija i za nju biti izdata privremena mera zabrane.

"Verovatno će sva crkvena zemlja biti izuzeta iz licitacija, odnosno sve tri crkvene zajednice biti izuzete iz licitacija, i to sudskom odlukom" - rekao je Ostrogonac Tanjugu. "Crkevno zemljište", odnosno zemljište dodeljeno crkvama do momenta okončanja restitucije je već godinama problem na relaciji crkve - lokalna samouprava - poljoprivrednici - sudovi - ministarstvo.

Prosečna početna cena ovogodišnjih licitacija, koje su zakazane za 12. i 13. oktobar, iznosi 31.500 dinara po hektaru godišnje.

Foto: depositphotos.com/ilozavr63


Izvori

Tanjug


Tagovi

Zakup zemljišta Subotica Državno poljoprivredno zemljište Šimon Ostrogonac Licitacije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃