Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredno zemljište
  • 27.08.2016. 18:00

Svakom Rusu jedan besplatan hektar!

U Rusiji je 1. juna ove godine na snagu stupio Zakon prema kojem državljani te zemlje imaju pravo besplatno da koriste jedan hektar zemljišta na Dalekom istoku Rusije!

Foto: bigstockphoto.com, valio
  • 1.802
  • 89
  • 0

U Rusiji je 1. juna na snagu stupio Zakon prema kojem državljani te zemlje imaju pravo da besplatno koriste jedan hektar zemlje na Dalekom istoku: u Jakutiji, u Kamčatskom, Primorskom, Habarovskom kraju, u Amurskoj, Magadanskoj, Sahalinskoj oblasti, a takođe i u Jevrejskoj autonomnoj oblasti i Čukotskom autonomnom okrugu.

Osim toga, od oktobra ove godine biće deljena zemlja s čitavog područja regije, a ne samo iz devet rejona, kako je bilo ranije, prenose RIA Novosti.

Rusi dobili pravo na besplatno korišćenje zemlje!

Država pritom ima samo jedan zahtev. Korisnik dobijenu zemlju mora da obrađuje najmanje 5 godina ili će u suprotnom ona biti vraćena državi. Oni koji zagospodare zemljom besplatno će je dobiti u trajno vlasništvo.

Do oktobra 2016. godine planirana je i razrada 30 tipskih modela korišćenja zemljišta. To je jedna vrsta poslovnog plana kako zemlju treba iskoristiti, objašnjavaju predstavnici državnih institucija.

Zemljište, na koje treće osobe nemaju prava ponuđeno je na korišćenje na 5 godina. Ako se korisnik te zemlje pokaže kao uspešan, biće mu dozvoljeno da je nakon 5 godina iznajmi ili otkupi, prenosi RBTH.

Foto: bigstockphoto.com, valio3841


Tagovi

Rusija Zemljište Zakon Država Daleki istok


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."