Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine 2018.
  • 09.11.2017. 12:15

Svestrani MF 5709 - od rada na polju do putnog transporta

"Massey Ferguson" ove godine ima velika očekivanja kada je u pitanju izbor Traktora godine, pa je tako predstavio svoj adut MF 5709 Dyna 4 u kategoriji najsvestranijih traktora!

Foto: Agroglas
  • 1.160
  • 54
  • 0

"Massey Ferguson" ove godine ima velika očekivanja kada je u pitanju izbor Traktora godine, jer su prijavili svoje adute u sve tri kategorije: ratarskoj, svestranoj i specijalizovanoj: nakon žiriranja, ostala su dva predstavnika u specijalizovanoj, voćarskoj i u svestranoj kategoriji, gde se takmiče traktori koji svoju primenu imaju na manjim gazdinstvima i kao drugi traktor na većim stočarskim farmama.

Denis Grusel (Denis Gruselle), menadžer proizvoda, predstavio je specijalizovanim novinarima, članovima žirija, potpuno nove modele globalnog traktora MF 5700 Dyna 4: MF5708 i MF5709 dva nova, trocilindrična modela od 85 KS i 95 KS, koji dolaze sa poznatim prenosom Dyna-4 kao standardom, uz mogućnost kabinske suspenzije. Ova dva modela, koja će biti predstavljena široj javnosti na ovogodišnjoj Agritechnici u Hanoveru 12. i 18. novembra 2017. godine, izgrađena su na sličnoj, većoj šasiji od postojeće serije MF 5700 Global, a svaki deo napravljen je tako da podnosi velike napore.

Modeli su opremljeni poboljšanim prenosom, Dyna-4, i novom kabinom, a namenjeni su onima koji traže moderan, robusni traktor od 85 KS do 95 KS. Ovi najnoviji modeli rade se u "Massey Fergusonovoj" nagrađivanoj fabrici u Boveu u Francuskoj, te se tako pridružuju postojećim traktorima od 100 KS i 110 KS i dodatno proširuju seriju MF 5700.

Traktori za različite poljoprivredne proizvođače

"Ovi novi tricilindrični traktori serije 5700 privući će različite poljoprivredne proizvođače, koji traže dodatnu efikasnost i svestranost, posebno za terenske operacije", istakao je Kembel Skot (Campbell Scott), direktor marketing servisa "Massey Ferguson" za Evropu i Bliski istok i dodao kako ovi modeli savršeno dopunjuju postojeću MF 4700 seriju sa robusnim i praktičnim 12x12 ručnim menjačem.

Novi traktori su izgrađeni na jakoj 2.32 m MF 5700 šasiji, što omogućuje kapacitet podizanja od 4,3 tone i idealno su prilagođeni širokom rasponu potreba poljoprivrednika, od rada u polju do putnog transporta, jer su opremljeni mnoštvom savremenih karakteristika, uključujući hidraulične kontrole koje olakšavaju celodnevni rad.

Novi modeli "Massey Ferguson" traktora jednostavni su za vožnju i upravljanje, te predstavljaju izvrstan izbor za poljoprivrednike kojima treba pouzdan, robustan, a opet jednostavan i okretan traktor.

MF 5709 Dyna 4

"Nove karakteristike, zajedno sa nedavno predstavljenom "Visio" krovnom opcijom, koja osigurava veliku preglednost radnih operacija iz kabine, posebno sa prednjim utovarivačem, dodatno poboljšavaju osobine traktora dok prenos, Dyna-4, sa četiri brzine, osigurava izvrsnu kontrolu nad ovim robusnim i ekonomičnim radnim konjima", istakao je Grusel i dodao da su napravili "Dyna 4" prenos manjim, tako da se može ugraditi i u manje traktore.

Grusel je objasnio da je "Dyna-4" vrlo efikasan menjač koji pruža klasičnu, jednostavnu i praktičnu kontrolu od 16 brzina napred i isto toliko za vožnju unazad sa četiri brzine "Dynashift" ("powershift") u četiri raspona. Brzina "puzanja" nudi se kao opcija. Sa mogućnošću četiri promene brzine tokom rada u svakom stepenu prenosa, "Dynashift" nudi krajnju jednostavnost rada, a vozač može izabrati hoće li koristiti levu ručicu kraj upravljača ili T- ručicu na upravljačkoj konzoli sa desne strane.

Mogućnost ugradnje AutoDrive-a

Uz sve to, ovaj model nudi i mogućnost ugradnje "AutoDrive" gde se prenos i brzine menjaju automatski, zavisno od opterećenja i brzine motora, te se biraju najbolje postavke za performanse traktora i ekonomičnost potrošnje goriva. "AutoDrive" ima dve mogućnosti - "auto drive power" - sistem se automatski namešta na 2.000 obrtaja i "Auto drive eco", koji radi na 1.500 obrtaja. Sa prenosom "Dyna-4" dolazi i dodatna mogućnost praktične kočnice-ler osobine gde ova izvrsna kontrola uveliko poboljšava i olakšava rad prilikom utovara, a jednostavno se aktivira prekidačem. Kad god su kočnice pritisnute, taj prekidač zadržava neutralnu poziciju, što znači da bi operater trebalo da koristi samo jednu pedalu.

Novi modeli "Massey ferguson" traktora jednostavni su za vožnju i upravljanje

I na kraju, ali ne manje bitno, nova kabina omogućuje udobnost, posebno pri višesatnom radu, a zasniva se na potpuno mehaničkom sistemu, koji koristi dva bloka za podupiranje kabine na prednjoj strani, a par opruga postavljenih na dva zadnja ugla dodatno ublažava udarce. Takođe, "Panhard" šipka na zadnjim oprugama osigurava lateralnu stabilnost, koja se kombinuje sa vertikalnim prigušivanjem i tako nudi tri dimenzije: gore, dole i bočno. Mehanički sistem ne zahteva angažman vozača, pri čemu se amortizeri i opruge postavljaju na unapred određene nivoe.

Autor: Roberta Sorić, Agroglas, Foto: Agroglas


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.